Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová focaccia

Bramborová focaccia, jemně ochucená bylinkami a olivovým olejem, s lehce křupavou kůrkou na povrchu, je skvělá volba k různým pokrmům nebo jen tak samotná. Tento recept vám ukáže, jak snadno si tento oblíbený italský chléb s vůní Středomoří připravit doma.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 30 min

150 min (120 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse promícháme mouku, droždí, vodu a sůl. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout cca jednu hodinu. Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a povaříme 3 minuty. Slijeme je a necháme zchladnout. Krok 3: Plech (použila jsem kulatý, o průměru 32 cm) vyložíme pečicím papírem. Vyklopíme na něj těsto a vlhkýma rukama roztáhneme do krajů.
Prsty uděláme důlky, rozložíme předvařené plátky brambor a posypeme hrubozrnnou solí a rozmarýnem. Necháme kynout další hodinu. Krok 4: Troubu předehřejeme na 220 °C, focacciu pokapeme 3 lžícemi olivového oleje a pečeme dozlatova, přibližně 30 minut. Krok 5: Vyndáme z trouby, pokapeme zbylým olejem, přendáme na mřížku a necháme zchladnout.

TIP: Jak připravit italskou focacciu - postup

Zveřejněno 29. 10. 2024

Poznámka autorky maris

Těsto můžeme připravit v domácí pekárně.

Inspirace: Prima Fresh

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYR2y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYR2y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (9)

Prosím, nerobíš kvások? Do cesta nedávaš olej? Cesto nemiesiš, iba zamiešaš? Droždie zrejme čerstvé? Dík.

magdalenka: kvásek jsem nedělala. v receptu to bylo tak, jak jsem napsala. Protože nejsem v pečení moc zběhlá, tak nevím, jestli to má u tohoto druhu nějaký zvláštní význam, asi ano😉Olej v těstě není, jen se s ním focaccia pokape před i po upečení. Taky mi to přišlo divný, ale je to tak😀

magdalenka: droždí čerstvé😊

Zajímavý recept 👍

Bayta: děkuji😊

:-)<3:yes::yes: Moc pěkný recept a krásné foto :-K

Marie Svarcova: Maruško, děkuji😍

Suroviny:
mouka chlebová pšeničná, droždí, voda, sůl, olej olivový, rozmarýn čerstvý, brambory, sůl hrubozrnná

Zapoj se do programu Foodie! Sbírej body za své aktivity. Body pak proměníš za skvělé odměny. Bez zapojení nemůžeš dostat body za přidání fotografie.
Zapojit se

Přidat fotografie receptu