Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová focaccia

Bramborová focaccia, jemně ochucená bylinkami a olivovým olejem, s lehce křupavou kůrkou na povrchu, je skvělá volba k různým pokrmům nebo jen tak samotná. Tento recept vám ukáže, jak snadno si tento oblíbený italský chléb s vůní Středomoří připravit doma.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Středně náročný

Doba přípravy 150 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 30 min

150 min (120 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 plech

1plech

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: V míse promícháme mouku, droždí, vodu a sůl. Přikryjeme utěrkou a necháme kynout cca jednu hodinu. Krok 2: Brambory oloupeme, nakrájíme na tenké plátky a povaříme 3 minuty. Slijeme je a necháme zchladnout. Krok 3: Plech (použila jsem kulatý, o průměru 32 cm) vyložíme pečicím papírem. Vyklopíme na něj těsto a vlhkýma rukama roztáhneme do krajů.
Prsty uděláme důlky, rozložíme předvařené plátky brambor a posypeme hrubozrnnou solí a rozmarýnem. Necháme kynout další hodinu. Krok 4: Troubu předehřejeme na 220 °C, focacciu pokapeme 3 lžícemi olivového oleje a pečeme dozlatova, přibližně 30 minut. Krok 5: Vyndáme z trouby, pokapeme zbylým olejem, přendáme na mřížku a necháme zchladnout.

TIP: Jak připravit italskou focacciu - postup

Zveřejněno 29. 10. 2024

Poznámka autorky maris

Těsto můžeme připravit v domácí pekárně.

Inspirace: Prima Fresh

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYR2y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová focaccia

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/pYR2y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (7)

Prosím, nerobíš kvások? Do cesta nedávaš olej? Cesto nemiesiš, iba zamiešaš? Droždie zrejme čerstvé? Dík.

magdalenka: droždí čerstvé😊

Zobrazit starší odpověď

Zajímavý recept 👍

Bayta: děkuji😊

:-)<3:yes::yes: Moc pěkný recept a krásné foto :-K

Marie Svarcova: Maruško, děkuji😍

Suroviny:
mouka chlebová pšeničná, droždí, voda, sůl, olej olivový, rozmarýn čerstvý, brambory, sůl hrubozrnná

Přidat fotografie receptu