Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Trnavská pomazánka

Máte nadbytek rajčat a paprik? Připravte si pomazánku, do které ještě přidáte cibuli, feferonky a dochutíte. Podusíte, naplníte do skleniček, sterilizujete. Je to jednoduché a použít ji můžete na chléb či topinky.

Hodnocení receptu je 4,8 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

tejaja tejaja

Snadný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 45 min Doba tepelné úpravy: 45 min

90 min (45 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie8 885 kJ /
2 124 kcal
Bílkoviny36,00 g
Tuky108,40 g
Vláknina92,00 g
Cholesterol 0 mg
Sodík 6,20 g
Sůl15,00 g
Sacharidy222,00 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Kapiu, cibuľu, paradajky a feferónky očistíme, narežeme a dáme do hrnca. Krok 2: Pridáme horčicu, olej, ocot, soľ a varíme 45 minút. Krok 3: Necháme prechladnúť a zmes rozmixujeme. Krok 4: Naložíme do fľaštičiek, očistíme hrdlo, uzavrieme a sterilizujeme 20 minút od bodu varu.

TIP: Top 7: Oblíbené pomazánky na topinky

Zveřejněno 7. 9. 2009

Poznámka autorky tejaja

Používame ako pomazánku na chlieb a hrianky ( topinky ).

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trnavská pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wmWr

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Trnavská pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wmWr

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (11)

Tak a je tu mé zastavení u tvého druhého receptu;-).Směs má po rozmixování krásnou konzistenci a úžasnou barvu.Smíchala jsem rajčata červená,žlutá,paprikorajčata,červené kapie,feferonku jsem dala jen jednu(kvůli dětem),ale přidala jsem 4 stroužky česneku;-).Vařila jsem hodinu(na mírno).Tenhle receptík šel taky za sousedkou a ta ho šla hned "spáchat";-).Takže hned jak jí uvidím,zeptám se jak je spokojená;-).Tobě letí boďka a fotečka:-)

Sodovečko, voda tam nechýba, žiadnu vodu nepridávaj, paradajky pustia šťavy hodne. Zo začiatku treba dať na slabší plameň a premiešať, potom tak, aby to neprskalo. Na to, aby to neprihorelo, tie 2 dl tekutiny zo začiatku stačia, potom je tam tekutina z paradajok.
Allis, ďakujem za preklad;-)

Dovolím si odpovědět: Hrianky = topinky
A.

Prosím,co to jsou HRIANKY.Pomazánku bych ráda udělala.Díky

Pomazánku bych chtěla vyzkoušet,jenom chci ještě upřesnit recept. Terezko, nechybí tam voda? To mám vařit 3 kg zeleniny jenom v 1 dcl octu a 1 dcl oleje? Děkuji.

Také se mi pomazánka a nejen jako pomazánka líbí a dávám bodík:yes:+ 4.

Tahle pomazánka se mě taky líbí a je velmi aktuální. Možná taky vyzkouším.

Janka R., používa sa ako pomazánka na chlieb, buď čistá alebo v tenkej vrstve na maslom natretý chlieb alebo na hrianky. Už to tam idem dopísať, ďakujem za upozornenie;-)
Janka, môžeš použiť červenú papriku bez problémov. Dá sa použiť aj zelená, len farba nebude také červená, ale na chuti to neuberie;-)

Terezko, na co se to dá použít? Zatím jsme teda velice spokojeni s tou pomazánkou z česneku a rajčat, to je fakt super hlavně do pomazánek. Tady to se mi taky líbí. :-p:yes:

Taky si udělám, vypadá dobře,dávám bodík.:-)

Tak na to jdu hned,akorát kapií mám jen 5 ks, tak přidám zelenou a červenou papriku, však uvidíme:-? Já váhu nikdy nehlídám, přidávám a ubírám podle chuti:-* Jinak tejajo posílám "boďulu", protože to vypadá dobře:-! a za vyzkoušení to stojí, pak se ozvu :-!:-D:-D

Tématické fráze:
paprikorajče, paprikova pomazanka super, paprikorajčata, pomazanka z kapie, paprikova pomazanka, trnavská papriková pomazánka, paradajkova pomazanka, pasta z kapie, trnavska natierka, co jsou hrianky, paradajkovo paprikova pomazanka, trnavska paprikova pomazanka recepty, pomazanky z paradajok, papriková pomazánka z kápie, zeleninova pomazanka, paprikova pomazanka recepty, pasta z kapii, nátierka saba, zeleninová pasta na topínky, pomazanka z paradajok

Suroviny:
cibule, rajče, kapie, olej, ocet, hořčice, feferonka, sůl

Přidat fotografie receptu