Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramboráčky z červené řepy

Křupavé smažené placičky jsou skvělý způsob, jak podávat zeleninu i těm, kdo ji příliš v lásce nemají. Placky z červené řepy chutnají skvěle samostatně, posypané oříšky či sýrem, nebo je můžeme servírovat jako přílohu.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 10 min

40 min (30 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Řepu najemno nastrouháme. Šťávu částečně vymačkáme a můžeme ji hned vypít, je plná vitaminů. K vymačkané řepě přidáme nastrouhaný česnek a mouku. Osolíme, okořeníme a vešleháme vejce. Krok 2: Do lívanečníku nebo na pánev potřenou olivovým olejem klademe kopečky těsta, které mírně zploštíme. Krok 3: Smažíme po obou stranách dozlatova a dokřupava, trvá to přibližně 5 minut. Krok 4: Bramboráčky můžeme posypat nastrouhanými oříšky a podávat samostatně. Výborné jsou posypané nadrobeným čerstvým sýrem nebo jako příloha k masu či ke karí omáčce.

TIP: Další výborné recepty z červené řepy

Zveřejněno 4. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB8QY

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramboráčky z červené řepy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB8QY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
řepa červená, česnek, mouka hladká, sůl, koření kari, vejce, pepř mletý, olej olivový

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu