Vepřová panenka na asijský způsob
Jemná vepřová panenka a pestrá směs křupavé zeleniny inspirovaná asijskou kuchyní. Toto jídlo je jednoduché, lahodné a navíc ho připravíme velmi rychle. Podáváme ho nejlépe s vařenou rýží.
Postup přípravy
Krok 1: Vepřovou panenku nakrájíme na tenké nudličky a dáme ji prozatím stranou.
Krok 2: Zázvor oloupeme a nakrájíme ho na drobné kostičky, stejně tak česnek. Jarní cibulku nebo pórek nakrájíme na kolečka. Kapustičky zbavíme košťálu a svrchních listů, poté menší přepůlíme a větší nakrájíme na čtvrtky. Chilli papričky nakrájíme na kolečka. Kapii zbavíme semínek a nakrájíme ji na tenké proužky.
Krok 3: Ve velké wok pánvi rozpálíme olej, alespoň 4 lžíce, a vhodíme do ní maso. Jakmile se zatáhne, osolíme ho, opepříme a přidáme koření pěti vůní.
Krok 4: K masu přidáme chilli papričku, zázvor, česnek a jarní cibulku a tři minuty společně restujeme. Poté do pánve vhodíme kapustičky a kapii a dle potřeby zeleninu opepříme. Jakmile je maso propečené a zelenina křupavá, přidáme do pánve trochu sójové omáčky a již jen krátce prohřejeme.
Krok 5: Podáváme například s rýží.
Zveřejněno 6. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vepřová panenka na asijský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRwBN
Moje poznámka
Vepřová panenka na asijský způsob
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRwBN
Nejnovější recepty
Dančí maso na rajčatech
Přidáno před 6 hodinami
Ořechové pusinky s čokoládou
Přidáno před 8 hodinami
Stoleté ořechové kuličky
Přidáno před 8 hodinami
Hvězdičky s povidly a rumovou polevou
Přidáno před 9 hodinami
Hovězí plec nebo krk se žampiony a na víně
Přidáno před 11 hodinami
Ořechová žemlovka
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Farmářka radí, jak správně namáčet a připravovat sušené houby shiitake: Výrazné chuti prospěje delší doba v lednici
Kundrfály: Knedlíky ze zelím a cibulí z jednoho pekáčku se podle receptu knedlíkového mistra povedou každému
Svatomartinské tradice: Proč má být na stole vypečená husička a mladé víno, jaký význam mají plněné rohlíčky?
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Zadělávaný květák s brambory a koprem
Hannah64 před 8 minutami
Americké lívance se skořicovým sirupem
JanTupesy před 54 minutami
Vajíčková pomazánka trochu jinak
faluska před 6 hodinami
Zapečené těstoviny se šunkou, smetanou a sýrem
Deiv1100 před 7 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
Nakarrial před 7 hodinami
Čočka na kyselo
Nakarrial před 7 hodinami
Bábovka (hrníčková, olejová)
marek.jakub007 před 8 hodinami
Expres kuře na paprice
Mish_Ellie před 8 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
Petaja před 10 hodinami
Holubky od Denisky
DanaBl před 11 hodinami
Suroviny:
olej sezamový,
zázvor,
panenka vepřová,
chilli paprika čerstvá,
cibulka jarní,
koření pěti vůní,
česnek,
kapusta růžičková,
kapie,
omáčka sojová
Komentáře