Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šípková omáčka gratte cul

Šípková omáčka grate cull v jednodušší verzi skvěle doplní vaše zvěřinové menu. Krémová omáčka, jemně dochucená hřebíčkem, je díky smetaně sametově hebká. Skvěle chutná s dušeným srnčím mase a domácím karlovarským knedlíkem nebo krupicovými noky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

toprecepty

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Svaříme 125 ml bílého vína se lžičkou cukru a 1 hřebíčkem asi na třetinu objemu. Krok 2: Vyjmeme hřebíček, přidáme po dvou lžících rajčatového a šípkového protlaku, 1 lžičku citrónové šťávy, špetku soli a mletého pepře. Společně promícháme. Krok 3: Zalijeme 125 ml šlehačky a necháme přejít varem. Podáváme k pečené zvěřině.

TIP: Jak správně sbírat a sušit šípky

Zveřejněno 5. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šípková omáčka gratte cul

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZ1Y

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šípková omáčka gratte cul

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZ1Y

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
víno bílé, cukr krupice, koření hřebíček, protlak rajčatový, protlak šípkový, šťáva citronová, sůl, pepř, smetana ke šlehání

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu