Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šípková omáčka gratte cul II

Šípková omáčka na zeleninovém základu je lahodná a plná chutí. Spolu s domácím houskovým knedlíkem skvěle doplní pečenou zvěřinu ale i dušené hovězí. Uvařte ji k nedělnímu rodinnému obědu a celá rodina vás vynese do nebes.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavlina.simr pavlina.simr

Středně náročný

Doba přípravy 65 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 45 min

65 min (20 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V hrnci rozehřejeme asi 30 g másla a opečeme na něm dohněda kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme divoké koření a cukr, necháme chvíli zkaramelizovat a zarestujeme šípková povidla. Krok 2: Zalijeme vývarem a necháme vařit. Krok 3: Nastrouháme perník a přidáme jej do omáčky. Tu poté zredukujeme a podle potřeby zahustíme jíškou. Krok 4: Omáčku přepasírujeme přes cedník a zjemníme trochou studeného másla.

TIP: Šípky v kuchyni

Zveřejněno 5. 11. 2024

Poznámka autorky pavlina.simr

Původně vložila MamlajdaD

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šípková omáčka gratte cul II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8ENO

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šípková omáčka gratte cul II

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/M8ENO

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, petrželka kořenová, mrkev, celer, máslo, povidla švestková, vývar masový, pepř černý, koření nové koření, bobkový list, perník na strouhání, cukr třtinový, mouka hladká

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu