Postup přípravy
Krok 1: V hrnci rozehřejeme asi 30 g másla a opečeme na něm dohněda kořenovou zeleninu a cibuli. Přidáme divoké koření a cukr, necháme chvíli zkaramelizovat a zarestujeme šípková povidla.
Krok 2: Zalijeme vývarem a necháme vařit.
Krok 3: Nastrouháme perník a přidáme jej do omáčky. Tu poté zredukujeme a podle potřeby zahustíme jíškou.
Krok 4: Omáčku přepasírujeme přes cedník a zjemníme trochou studeného másla.
Zveřejněno 5. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Šípková omáčka gratte cul II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ENO
Moje poznámka
Šípková omáčka gratte cul II
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/M8ENO
Nejnovější recepty
Kapustové závitky s treskou
Přidáno před 59 minutami
Skořicový trhací chléb
Přidáno před 59 minutami
Pomalu konfitovaná husí stehna
Přidáno před 13 hodinami
Vinná klobása s kroupovou přílohou
Přidáno před 14 hodinami
Sváteční aspik s libovým masem
Přidáno před 15 hodinami
Chuťovky se šunkou, fíky a medem
Přidáno před 15 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Řepánky podle staročeského receptu ze skanzenu: Nadýchané bochánky s mákem jsou vláčné a krásně voní ořechy
Severokorejský vůdce Kim pije koňak za sedm tisíc dolarů, jí velbloudí nohy a kuchaři mu kontrolují každé zrnko rýže
Jak správně jíst ovoce kaki a musíme ho loupat? Záleží na zralosti a tu vás naučíme poznávat podle barvy
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Florentýnky
Handour před 8 minutami
Segedínský guláš
lunav1 před 1 hodinou
Fazolová kyselá polévka
wimra před 13 hodinami
Tvarohová bábovka
Katkasu před 15 hodinami
Kuře na paprice (i pro začátečníky)
Amore_di_mamma před 16 hodinami
Rychlá omáčka z mletého masa na špagety
Cinderka před 17 hodinami
Bílkový chlebíček I.
Panova před 20 hodinami
Chilli con carne
Ilona71 před 23 hodinami
Cikánský řízek
Fitulka 14. 11. 2024 10:38
Suroviny:
cibule,
petrželka kořenová,
mrkev,
celer,
máslo,
povidla švestková,
vývar masový,
pepř černý,
koření nové koření,
bobkový list,
perník na strouhání,
cukr třtinový,
mouka hladká
Komentáře