Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Šípková omáčka

Šípková omáčka prý patřila mezi nejoblíbenější jídla Bohumila Hrabala. Máme tu tedy recept na šípkovou omáčku, kterou měl rád on. Příprava je velmi snadná a omáčka je vynikající. Hodí se nejen k dušené zvěřině, ale i k hovězímu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

pavlina.simr pavlina.simr

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 20 min

25 min (5 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejdříve z másla a mouky připravíme světlou jíšku, kterou postupně zředíme studeným masovým vývarem a vínem. Krok 2: Omáčku vaříme asi 20 minut. Krok 3: Přidáme šípkovou marmeládu a pokrm dochutíme solí, cukrem a citrónovou šťávou.

TIP: Jak zužitkovat šípky

Zveřejněno 5. 11. 2024

Poznámka autorky pavlina.simr

Šípková omáčka bylo nejoblíbenější jídlo spisovatele Bohumila Hrabala. Prý měl rád šípkovou omáčku podle tohoto receptu.

Původně vložila MamlajdaD

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šípková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWNg0

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Šípková omáčka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWNg0

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
máslo, mouka hladká, vývar masový, víno bílé, marmeláda šípková, sůl, cukr, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu