Kaštanové orecchiette
Netradiční těstoviny z kaštanové mouky ve tvaru oušek podáváme s chuťově zajímavou směsí jedlých kaštanů, pórku, cukety a salátových listů. Lahodné italské jídlo podáváme posypané parmazánem.
Postup přípravy
Krok 1: Z kaštanové mouky, semoliny, vody a lžíce oleje vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici.
Krok 2: Pak z něj uděláme 0,5 cm silné válečky, které nakrájíme na špalíky. Palcem vytvoříme z válečků „ouška“, která rozložíme na prkénku nebo na utěrce a necháme je trochu oschnout.
Krok 3: Na olivovém oleji osmahneme nasekaný česnek, jemně nasekaný pórek, cuketu a nakrájené kaštany (sušené předtím krátce povaříme a necháme nabobtnat). Zalijeme vínem, osolíme a necháme asi 10 minut pod poklicí podusit.
Krok 4: Ke konci přidáme na proužky nasekané radicchio nebo endivii a nasekanou petrželku. Mezitím přivedeme vodu k varu, osolíme a během 2 minut uvaříme těstoviny orecchiette, které jsme předtím připravili.
Krok 5: Pak je vmícháme do připravené směsi spolu s trochou vody z vaření. Ještě asi 5 minut necháme spolu podusit, aby se propojily chutě.
Krok 6: Podáváme pokapané olejem a sypané parmazánem.
Zveřejněno 10. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaštanové orecchiette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31jJO
Moje poznámka
Kaštanové orecchiette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31jJO
Nejnovější recepty
Plzeňský špíglák
Přidáno před 7 hodinami
Kaštanová polévka
Přidáno před 7 hodinami
Český kapr
Přidáno před 7 hodinami
Ryba v kapustovém kabátku
Přidáno před 8 hodinami
Čokoládové košíčky s pařížským krémem
Přidáno před 15 hodinami
Slaninové zavinuté balíčky na špejli
Přidáno před 17 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Tatarka podle ČSN musela obsahovat víno: Příprava je jednoduchá a výsledek zachutná víc než kupovaná omáčka
Gastro glosa: Předvánoční stres, desítky druhů cukroví a pořád nic není hotový? Milé ženy a mámy, děláme si to samy...
Kuře na paprice podle Kuby z MasterChefa: Přidání čerstvé kapie dodá lepší chuť, tučná smetana zase jemnost, říká
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
"Pískové" brambory - Patate sabbiose
barypb před 7 hodinami
Dýňová polévka s fazolemi
Macaag před 8 hodinami
Koupel hraběnky Báthory
Soropa před 8 hodinami
Hrášková polévka podle Pohlreicha
Javor před 9 hodinami
Buřty na pivě s kečupem
Lucie1001 před 10 hodinami
Patizonový krém s houbami
olgam před 11 hodinami
Pravý vepřový guláš
Martin87 před 14 hodinami
Klasický hospodský guláš (vídeňský)
Kdyzjehlad před 15 hodinami
Majonéza bez vajec
manina před 15 hodinami
Hřejivá batátovo-mrkvová polévka se zázvorem a pomerančem
Wikki před 16 hodinami
Suroviny:
mouka kaštanová,
olej olivový,
česnek,
pórek,
cuketa,
kaštan jedlý,
víno bílé,
čekanka,
petrželka,
sůl,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře