Kaštanové orecchiette
Netradiční těstoviny z kaštanové mouky ve tvaru oušek podáváme s chuťově zajímavou směsí jedlých kaštanů, pórku, cukety a salátových listů. Lahodné italské jídlo podáváme posypané parmazánem.
Postup přípravy
Krok 1: Z kaštanové mouky, semoliny, vody a lžíce oleje vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici.
Krok 2: Pak z něj uděláme 0,5 cm silné válečky, které nakrájíme na špalíky. Palcem vytvoříme z válečků „ouška“, která rozložíme na prkénku nebo na utěrce a necháme je trochu oschnout.
Krok 3: Na olivovém oleji osmahneme nasekaný česnek, jemně nasekaný pórek, cuketu a nakrájené kaštany (sušené předtím krátce povaříme a necháme nabobtnat). Zalijeme vínem, osolíme a necháme asi 10 minut pod poklicí podusit.
Krok 4: Ke konci přidáme na proužky nasekané radicchio nebo endivii a nasekanou petrželku. Mezitím přivedeme vodu k varu, osolíme a během 2 minut uvaříme těstoviny orecchiette, které jsme předtím připravili.
Krok 5: Pak je vmícháme do připravené směsi spolu s trochou vody z vaření. Ještě asi 5 minut necháme spolu podusit, aby se propojily chutě.
Krok 6: Podáváme pokapané olejem a sypané parmazánem.
Zveřejněno 10. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaštanové orecchiette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31jJO
Moje poznámka
Kaštanové orecchiette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31jJO
Nejnovější recepty
Pečená uzená kachní prsa na medu s růžovým zelím a bramborovými noky
Přidáno před 7 minutami
Švýcarské vánoční dortíčky
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí játra s mandlemi na víně
Přidáno před 8 hodinami
Pomazánka se šunkou, křenem a čerstvým krémovým sýrem s bylinkami
Přidáno před 9 hodinami
Vánoční sněžítka
Přidáno před 10 hodinami
Pečené fíky s medem a s ořechy
Přidáno před 23 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Hornickej knedlík ve vajíčku podle Adama Runduse. Připravený jako sendvič se šunkou a okurkami chutná skvěle
Rychlá tvarohová vánoční štóla je nádherně vláčná a šťavnatá. Důležitý je správný tvaroh a sušené ovoce namočené v rumu
Nepečené medovníkové kuličky obohatí talíř s cukrovím: Voní medem a karamelem, jejich snadnou přípravu zvládne každý
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Smetanové gnocchi se žampiony a pórkem
Nikki1 před 9 minutami
Plněné ořechy
Handour před 20 minutami
Marokánky III - cukroví
Panova před 45 minutami
Skořicovo - mandlové rohlíčky
Panova před 53 minutami
Zapečené těstoviny s uzeným masem
Jasminita26 před 58 minutami
Kuřecí špízy
Tacek před 1 hodinou
Pečené brambory v troubě
Tacek před 1 hodinou
Makové kytičky
renatamanglova618 před 1 hodinou
Babiččina třená bábovka
EvaCh před 2 hodinami
Suroviny:
mouka kaštanová,
olej olivový,
česnek,
pórek,
cuketa,
kaštan jedlý,
víno bílé,
čekanka,
petrželka,
sůl,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře