Kaštanové orecchiette
Netradiční těstoviny z kaštanové mouky ve tvaru oušek podáváme s chuťově zajímavou směsí jedlých kaštanů, pórku, cukety a salátových listů. Lahodné italské jídlo podáváme posypané parmazánem.
Postup přípravy
Krok 1: Z kaštanové mouky, semoliny, vody a lžíce oleje vypracujeme těsto, které necháme hodinu odpočinout v lednici.
Krok 2: Pak z něj uděláme 0,5 cm silné válečky, které nakrájíme na špalíky. Palcem vytvoříme z válečků „ouška“, která rozložíme na prkénku nebo na utěrce a necháme je trochu oschnout.
Krok 3: Na olivovém oleji osmahneme nasekaný česnek, jemně nasekaný pórek, cuketu a nakrájené kaštany (sušené předtím krátce povaříme a necháme nabobtnat). Zalijeme vínem, osolíme a necháme asi 10 minut pod poklicí podusit.
Krok 4: Ke konci přidáme na proužky nasekané radicchio nebo endivii a nasekanou petrželku. Mezitím přivedeme vodu k varu, osolíme a během 2 minut uvaříme těstoviny orecchiette, které jsme předtím připravili.
Krok 5: Pak je vmícháme do připravené směsi spolu s trochou vody z vaření. Ještě asi 5 minut necháme spolu podusit, aby se propojily chutě.
Krok 6: Podáváme pokapané olejem a sypané parmazánem.
Zveřejněno 10. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kaštanové orecchiette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31jJO
Moje poznámka
Kaštanové orecchiette
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/31jJO
Nejnovější recepty
Pečená podzimní zelenina
Přidáno před 10 hodinami
Ďábelská kuřecí směs na bramboráčky
Přidáno před 13 hodinami
Omelety z cottage
Přidáno před 16 hodinami
Jesenický závitek z vepřové kýty
Přidáno před 21 hodinami
Plzeňský špíglák
Přidáno 12. 11. 2024 20:01
Kaštanová polévka
Přidáno 12. 11. 2024 20:00
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Otestovali jsme pražské cukrárny: Narazili jsme na famózní zákusek, super punčák i podnik, kde se dávno zastavil čas
Vítěz Peče celá země Vojtěch Vrtiška pokřtil svou kuchařku: Dojaly ho Mirka van Gils i Tereza Bebarová, překvapil dezertem
Zapražená kmínka s bramborem a klobásou: Výborná polévka našich babiček potěší chuťové pohárky, je snadná a rychlá
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kachna s červeným zelím a bramborovým knedlíkem
Hanina65 před 7 hodinami
Langoše z jogurtu
Michaelka93 před 8 hodinami
Desetivteřinová majonéza
kozelmarek před 10 hodinami
Dršťková polévka z předvařených drštěk I.
Hanina65 před 11 hodinami
Doma sušený žitný kvásek
magdalenka před 11 hodinami
Paštika z jater a bůčku
Pepe1966 před 12 hodinami
Zapékaný květák
tamarit před 16 hodinami
Kuře pečené na soli
borovec před 18 hodinami
Čočková polévka
lunav1 před 18 hodinami
Čínské smažené nudle s kuřecím masem
lunav1 před 18 hodinami
Suroviny:
mouka kaštanová,
olej olivový,
česnek,
pórek,
cuketa,
kaštan jedlý,
víno bílé,
čekanka,
petrželka,
sůl,
sýr parmazán strouhaný
Komentáře