Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Těstoviny linguine s kuřecím masem, pórkem a rajčaty

Lahodné těstoviny potěší svojí chutí a také nenáročnou přípravou. Oblíbený druh, třeba linguine, uvaříme v osolené vodě a smícháme se směsí kuřecího masa s rajčatovou omáčkou, kterou dochutí jak vermut, tak parmazán a čerstvé lístky bazalky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

hazel hazel

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 25 min

50 min (25 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kuřecí prsa nakrájíme na menší kousky, osolíme, opepříme. Ve větší pánvi na střední teplotě rozehřejeme olej a v něm orestujeme kousky masa. Jakmile je maso hotové, vyndáme jej z pánve bokem. Krok 2: Do pánve přidáme máslo, rozehřejeme a orestujeme na něm nadrobno nakrájený pórek a prolisovaný česnek. Mezitím dáme do hrnce vařit vodu, osolíme a uvaříme těstoviny. Krok 3: Do pánve k pórku a česneku přidáme scezená a nakrájená rajčata (pokud nepoužijeme již zrovna krájená), suchý vermut a kousky kuřecího masa. Vše dobře promícháme a přibližně 3 minuty necháme prohřát. Osolíme, opepříme podle chuti. Krok 4: Kuřecí směs smícháme s uvařenými a scezenými těstovinami a s polovinou nastrouhaného parmazánu. Posypeme nadrobno nakrájenou bazalkou a parmazán navíc podáváme při servírování k posypání.

TIP: Jak nastrouhat parmazán

Zveřejněno 8. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny linguine s kuřecím masem, pórkem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkE7K

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Těstoviny linguine s kuřecím masem, pórkem a rajčaty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkE7K

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
olej olivový, prsa kuřecí, máslo, pórek, česnek, rajče, těstoviny linguine, parmazán, bazalka čerstvá, sůl, pepř mletý

Přidat fotografie receptu