Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rýžový nákyp se švestkami

Rýžový nákyp je oblíbený sladký oběd či večeře pro malé i velké. V tomto receptu je rýžový nákyp připraven se švestkami, s vůní vanilky, másla, čokolády a ořechů. Citrónová kůra dodá osvěžující nádech a sníh z bílků úžasnou nadýchanost.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

fotr.jan

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 45 min

60 min (15 min příprava + 45 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z vyprané, spařené rýže a mléka uvaříme kaši a necháme ji vychladnout. Krok 2: V míse utřeme máslo, cukr, žloutky, citronovou kůru a vanilku. Krok 3: Poté přidáme vychladlou kaši, nastrouhanou čokoládu, nastrouhané oříšky a sníh z ušlehaných bílků. Krok 4: Pekáček vymažeme máslem, vysypeme strouhankou, polovinu hmoty do něho rozetřeme. Poklademe ji očištěnými, pecek zbavenými švestkami, na ně rozetřeme druhou polovinu hmoty. Krok 5: Vše upečeme ve vyhřáté troubě na 180 °C do zlatova asi 30 minut. Vychladlé pocukrujeme.

TIP: Nejoblíbenější sladké nákypy

Zveřejněno 10. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6MKK

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rýžový nákyp se švestkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/R6MKK

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
rýže, mléko, máslo, cukr krupice, žloutek, čokoláda, oříšky, bílek, švestky, máslo, strouhanka, cukr, kůra citronová, lusk vanilkový

Přidat fotografie receptu