Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paprikáš s haluškami

Pokud máte rádi maďarskou kuchyni, připravte si o víkendu paprikáš s domácími haluškami. Příprava je jednoduchá a všichni si určitě pochutnají. Skvělý maďarský paprikáš se jistě zabydlí v repertoáru vašeho receptáře.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 60 min

180 min (120 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle dosklovita. Krok 2: Maso nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vhodíme do pánve k cibuli a necháme z obou stran zatáhnout. Krok 3: Stáhneme z plotny a přisypeme sladkou mletou papriku. Pořádně zamícháme, aby se všechno maso hezky obalilo. Krok 4: Vrátíme zpět na plotnu, přidáme nakrájený česnek a papriku s rajčaty. Podlijeme horkým vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme doměkka asi 45 minut. Krok 5: Zasypeme trochou hladké mouky a necháme zhoustnout, asi 10 minut. Krok 6: Než přidáme do pánve smetanu, zamícháme do ní pár lžic horké šťávy a teprve pak po částech přidáváme k masu. Tím předejdeme sražení smetany v omáčce. Nakonec vše ještě promícháme a podle potřeby dochutíme. Krok 7: Ze všech ingrediencí na noky vymícháme vařečkou těsto. Vodu přidáváme postupně tak, aby výsledné těsto bylo polotuhé. Krok 8: Hotové těsto necháme asi 30 minut odpočinout a pak je postupně přes haluškové síto protlačujeme do vroucí osolené vody. Krok 9: Vždy opatrně zamícháme, aby se nepřichytilo ke dnu, a jakmile halušky vyplavou k hladině, vaříme ještě 3 minuty. Krok 10: Pak halušky scedíme, necháme okapat na sítku, přemístíme do mísy a přidáme máslo, aby se neslepily. Podáváme je co nejdříve s paprikášem. Krok 11: Můžeme posypat čerstvou pažitkou nebo mladou cibulkou.

TIP: Jak připravit kuřecí paprikáš nebo perkelt

Zveřejněno 17. 11. 2024

Poznámka autora poslirecept

Přidej mletou papriku té nejvyšší kvality – maďarskou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikáš s haluškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82o7m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikáš s haluškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82o7m

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sádlo, cibule, plec vepřová, sůl, pepř mletý, kmín drcený, paprika sušená sladká, česnek, lusk paprikový, rajče, vývar masový, mouka hladká, smetana zakysaná, mouka polohrubá, sůl, vejce, voda, máslo

Přidat fotografie receptu