Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Paprikáš s haluškami

Pokud máte rádi maďarskou kuchyni, připravte si o víkendu paprikáš s domácími haluškami. Příprava je jednoduchá a všichni si určitě pochutnají. Skvělý maďarský paprikáš se jistě zabydlí v repertoáru vašeho receptáře.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 180 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 60 min

180 min (120 min příprava + 60 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme, nakrájíme na kostičky a osmažíme na sádle dosklovita. Krok 2: Maso nakrájíme na malé kostky, osolíme, opepříme a okmínujeme. Vhodíme do pánve k cibuli a necháme z obou stran zatáhnout. Krok 3: Stáhneme z plotny a přisypeme sladkou mletou papriku. Pořádně zamícháme, aby se všechno maso hezky obalilo. Krok 4: Vrátíme zpět na plotnu, přidáme nakrájený česnek a papriku s rajčaty. Podlijeme horkým vývarem nebo vodou a pod pokličkou dusíme doměkka asi 45 minut. Krok 5: Zasypeme trochou hladké mouky a necháme zhoustnout, asi 10 minut. Krok 6: Než přidáme do pánve smetanu, zamícháme do ní pár lžic horké šťávy a teprve pak po částech přidáváme k masu. Tím předejdeme sražení smetany v omáčce. Nakonec vše ještě promícháme a podle potřeby dochutíme. Krok 7: Ze všech ingrediencí na noky vymícháme vařečkou těsto. Vodu přidáváme postupně tak, aby výsledné těsto bylo polotuhé. Krok 8: Hotové těsto necháme asi 30 minut odpočinout a pak je postupně přes haluškové síto protlačujeme do vroucí osolené vody. Krok 9: Vždy opatrně zamícháme, aby se nepřichytilo ke dnu, a jakmile halušky vyplavou k hladině, vaříme ještě 3 minuty. Krok 10: Pak halušky scedíme, necháme okapat na sítku, přemístíme do mísy a přidáme máslo, aby se neslepily. Podáváme je co nejdříve s paprikášem. Krok 11: Můžeme posypat čerstvou pažitkou nebo mladou cibulkou.

TIP: Jak připravit kuřecí paprikáš nebo perkelt

Zveřejněno 17. 11. 2024

Poznámka autora poslirecept

Přidej mletou papriku té nejvyšší kvality – maďarskou.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikáš s haluškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82o7m

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Paprikáš s haluškami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82o7m

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
sádlo, cibule, plec vepřová, sůl, pepř mletý, kmín drcený, paprika sušená sladká, česnek, lusk paprikový, rajče, vývar masový, mouka hladká, smetana zakysaná, mouka polohrubá, sůl, vejce, voda, máslo

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu