Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka našeho dědečka

Teplá a vydatná polévka zahřeje a naplní žaludek. Tuto kořeněnou zeleninovou polévku doplní jemné nočky z máslové jíšky. Je snadná, rychle uvařená a plná samých dobrých surovin. Tak se přesvědčte i vy.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Do malého kastrůlku nasypeme 10 kuliček nového koření a celého pepře a 5 hřebíčků. Zalijeme malým množstvím vody a povaříme. Krok 2: V hrnci rozpustíme máslo, zaprášíme hrubou moukou a připravíme světlou jíšku. Vmícháme vejce, nasekanou petrželku, sůl a špetku muškátu. Krok 3: Hmotu vyjmeme, do hrnce vlijeme vývar a scezený odvar z koření. Přidáme mraženou zeleninovou směs a přivedeme k varu. Z jíšky vykrájíme lžičkou noky, zavaříme do mírně vroucí polévky a povaříme asi 10 minut. Krok 4: Podle potřeby přisolíme. Nakonec polévku rozdělíme do talířů, posypeme nasekanou petrželkou a podáváme doplněné chlebem namazaným máslem.

TIP: Polévky z oblíbených druhů zeleniny

Zveřejněno 16. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka našeho dědečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRwl5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka našeho dědečka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRwl5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
vejce, mouka hrubá, máslo, směs zeleninová mražená, vývar masový, sůl, pepř celý, koření nové koření, koření hřebíček, květ muškátový, petrželka

Přidat fotografie receptu