Kapr pečený na medu
Kapr je naše klasická ryba, kterou připravujeme hlavně na Vánoce. Tentokrát kapří maso ochutnáme v netradiční kombinaci s medem a rozinkami. K pečenému kaprovi podáváme šťouchané brambory a jablečný kompot ochucený skořicí.
Postup přípravy
Krok 1: Kapra stáhneme, naporcujeme, osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem a šalvějí. Vložíme ho do pekáče s cibulí orestovanou na másle a poklademe slaninou.
Krok 2: Pečeme v troubě při 200 °C asi 6 minut, potom snížíme teplotu na 150 °C, kapra podlijeme vínem a trochou vody, přidáme rozinky namočené v rumu, med a za občasného podlévání výpekem kapra pečeme ještě asi 10 minut.
Krok 3: Mezitím připravíme šťouchané brambory. Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, scedíme a pomačkáme. Na pánvi osmažíme nejprve nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dorůžova. Vše přidáme do pomačkaných brambor, dochutíme solí, pepřem a vmícháme lžíci sádla.
Krok 4: Na kompot jablka oloupeme, nakrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla ponořená, osladíme, přidáme skořici a přivedeme k varu. Pak hned kompot odstavíme a necháme zchladit.
Krok 5: Kousky kapra podáváme se šťouchanými bramborami a kompotem z jablek s cukrem a skořicí.
Zveřejněno 19. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kapr pečený na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRwPX
Moje poznámka
Kapr pečený na medu
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/kRwPX
Nejnovější recepty
Kapr pečený na medu
Přidáno před 2 hodinami
Staročeský perník
Přidáno před 4 hodinami
Křehké cukroví s rozinkami
Přidáno před 4 hodinami
Arašídové cukroví s kandovaným ovocem
Přidáno před 6 hodinami
Kuřecí špikovaná prsa v kořeněné omáčce
Přidáno před 7 hodinami
Čertovská roláda
Přidáno před 22 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
V bramborovém salátu podle ČSN chyběla majonéza: Brambory nebyly na kostky a vejce se nepřidávalo
Sedm nejlepších druhů retro cukroví: V minulosti byly v kurzu Sandokanovy oči, domácí čokoláda nebo nepečené kuličky
Domácí slazené mléko – salko: Chutná lépe než to z konzervy, je mnohem levnější a stačí jen tři suroviny
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Bílá zelňačka s koprem
Hanina65 před 32 minutami
Těstoviny s rajčaty a mozzarellou
Lucie1001 před 3 hodinami
Dančí krk na smetaně
Petaja před 4 hodinami
Tvarohová bábovka od Dity P.
Petaja před 4 hodinami
Jablková buchta
Kattyy před 7 hodinami
Vepřové plátky na přírodno s vajíčkem a cibulkou
babca1948 před 9 hodinami
Kuřecí řízky dopékané na bramborách
kimlo před 9 hodinami
Vepřové nudličky na hořčici
Lenka Cech před 10 hodinami
Dopékané řízky
Zanluc před 12 hodinami
Španělské ptáčky z pomalého hrnce
Kuchta_Alca před 19 hodinami
Suroviny:
kapr,
sůl,
pepř mletý,
zázvor mletý,
šalvěj,
cibule,
máslo,
slanina,
víno bílé,
rozinky,
rum,
med,
brambory,
sádlo,
cibule,
slanina,
sůl,
pepř mletý,
jablko,
cukr,
skořice
Komentáře