Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kapr pečený na medu

Kapr je naše klasická ryba, kterou připravujeme hlavně na Vánoce. Tentokrát kapří maso ochutnáme v netradiční kombinaci s medem a rozinkami. K pečenému kaprovi podáváme šťouchané brambory a jablečný kompot ochucený skořicí.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 30 min

45 min (15 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kapra stáhneme, naporcujeme, osolíme, opepříme a okořeníme zázvorem a šalvějí. Vložíme ho do pekáče s cibulí orestovanou na másle a poklademe slaninou.  Krok 2: Pečeme v troubě při 200 °C asi 6 minut, potom snížíme teplotu na 150 °C, kapra podlijeme vínem a trochou vody, přidáme rozinky namočené v rumu, med a za občasného podlévání výpekem kapra pečeme ještě asi 10 minut.  Krok 3: Mezitím připravíme šťouchané brambory. Brambory oloupeme, uvaříme v osolené vodě, scedíme a pomačkáme. Na pánvi osmažíme nejprve nakrájenou slaninu, přidáme oloupanou a nadrobno nakrájenou cibuli a orestujeme ji dorůžova. Vše přidáme do pomačkaných brambor, dochutíme solí, pepřem a vmícháme lžíci sádla. Krok 4: Na kompot jablka oloupeme, nakrájíme, dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby byla ponořená, osladíme, přidáme skořici a přivedeme k varu. Pak hned kompot odstavíme a necháme zchladit. Krok 5: Kousky kapra podáváme se šťouchanými bramborami a kompotem z jablek s cukrem a skořicí.

TIP: Desatero rad na téma kapr

Zveřejněno 19. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr pečený na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRwPX

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kapr pečený na medu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/kRwPX

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, sůl, pepř mletý, zázvor mletý, šalvěj, cibule, máslo, slanina, víno bílé, rozinky, rum, med, brambory, sádlo, cibule, slanina, sůl, pepř mletý, jablko, cukr, skořice

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu