Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborová polévka s rybím filé

Lahodná bramborová polévka s rybím filé vás v chladných zimních dnech dokonale zahřeje. Je plná zeleniny a masa, ovoněná slaninou, a na závěr zjemněná smetanou. Čerstvá petrželka dává polévce svěží chuť i vzhled.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

60 min (30 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Brambory, mrkev, celer a cibuli oloupeme. Krok 2: Oloupané brambory nakrájíme na kostky. Krok 3: Mrkev s celerem, cibuli a slaninu nakrájíme na drobné kostičky. Papriku na proužky. Krok 4: Rybí filé zalijeme vodou, osolíme a 10 minut povaříme. Pak filé vyjmeme a rozebereme na kousky. Krok 5: V hrnci rozehřejeme máslo, přidáme cibuli, slaninu, brambory, mrkev a celer. Vše orestujeme, osolíme, opepříme a zalijeme vývarem z filé. Povaříme asi 15-20 minut, až jsou brambory měkké. Před koncem varu vmícháme zelenou papriku a společně dovaříme. Krok 6: Přilijeme smetanu a podle potřeby přisolíme. Krok 7: Nakonec přidáme filé a jen krátce prohřejeme. Krok 8: Podáváme posypané nasekanou petrželkou.

TIP: Oblíbené polévky, které nás zahřejí

Zveřejněno 21. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka s rybím filé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Yj4

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborová polévka s rybím filé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/n5Yj4

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, filet rybí, slanina, cibule, mrkev, celer, paprika čerstvá zelená, smetana ke šlehání, sůl, pepř mletý, voda, máslo, petrželka

Přidat fotografie receptu