Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Treska s květákovým pyré

Vynikající a výživný oběd či večeři si můžete připravit i během týdne. Treska s květákovým pyré je hotová raz dva a polahodí vašim chuťovým pohárkům. Pokrm zvládnete připravit i pokud jste teprve začátečníci.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 40 min Doba přípravy: 40 min

40 min (40 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák umyjeme, rozebereme na růžičky a vložíme do většího hrnce. Zalijeme ho vývarem a smetanou a přivedeme k varu. Poté plamen stáhneme a vaříme jej doměkka asi 20 minut. Krok 2: Mezitím připravíme rybu. Filety omyjeme, osušíme papírovou utěrkou, osolíme, opepříme a zakápneme citronovou šťávou. Krok 3: Pánev potřeme olejem a rybu z jedné strany opečeme a poté ji otočíme. Opečenou stranu ryby potřeme trochou pesta a poklademe bazalkou a sušenými rajčaty. Rybu dopečeme i z druhé strany a uchováme ji v teple. Krok 4: Z uvařeného květáku odebereme 3 lžíce tekutiny, které si odložíme bokem a květák slijeme. Poté jej rozmixujeme s odloženou tekutinou, máslem, solí a pepřem. Pyré rozdělíme na talíře a podáváme s treskou. 

Zveřejněno 21. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska s květákovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB8jx

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Treska s květákovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB8jx

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, máslo, sůl, pepř mletý, smetana, vývar zeleninový, treska, bazalka čerstvá, rajče sušené, rajče sušené, olej

Přidat fotografie receptu