Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Kuřecí steak s pečenou řepou

Marinovaný kuřecí plátek s vůní rozmarýnu v kombinaci s podzimní zeleninou. Ke kuřeti podáváme pečenou řepu, ochucenou bylinkami a česnekem, a jemné pyré z brambor a dýně hokaido.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucina.pipina

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 80 min

90 min (10 min příprava + 80 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Omyté a osušené maso naporcujeme a necháme marinovat v oleji se solí, pepřem, rozmarýnem a trochou citronové šťávy. Krok 2: Řepu oloupeme a nakrájíme na 2 mm silné plátky. V pekáči smícháme přiměřené množství oleje, balzamikového octa, soli, pepře, tymiánu, rozmarýnu, cukru, citronové šťávy a celou palici česneku. Přidáme řepu a dobře promícháme, aby byl každý plátek řepy směsí celý obalený. Přikryjeme alobalem a pečeme v troubě předehřáté na 180 °C 60-80 minut doměkka. Během pečení občas promícháme. Krok 3: Mezitím dáme vařit oloupanou, na kostky pokrájenou dýni i brambory do osolené vody. Když je vše měkké, rozmixujeme, dochutíme solí, pepřem, tymiánem a citronem. Zjemníme máslem, můžeme zředit troškou smetany. Krok 4: Maso během dokončování dýňového pyré zprudka orestujeme na rozpálené grilovací pánvi z obou stran a podáváme spolu s pečenou řepou.

Zveřejněno 21. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s pečenou řepou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkYlB

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Kuřecí steak s pečenou řepou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkYlB

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
prsa kuřecí, dýně hokkaido, brambory, řepa červená, rozmarýn, sůl, pepř čtyř barev, olej, máslo, šťáva citronová, česnek, ocet balsamiko, cukr krupice, tymián, smetana

Přidat fotografie receptu