Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.

Červená řepa je díky svému obsahu zdraví prospěšných látek ideální surovinou, na kterou bychom neměli zapomínat. Připravit z ní můžeme například lahodnou polévku, do které přidáme vařenou pohanku.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dáme vařit do rendlíku pohanku, kterou zalijeme vroucí vodou. Osolíme a přivedeme
k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10 minut. Odstavíme a zakrytou pokličkou necháme zbylou vodu vstřebat. Krok 2: Mezitím očistíme cibuli, česnek a řepu, cibuli a česnek nasekáme nahrubo, řepu nastrouháme na velkých slzách struhadla. Do rozehřátého hrnce nalijeme olej a zesklovatíme na něm cibuli, přidáme podrcená semínka fenyklu, česnek a necháme rozvonět. Krok 3: Přidáme rajčata, řepu a zalijeme vývarem. Dochutíme vinným octem a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí cca 15-20 minut na mírné teplotě a poté rozmixujeme, dochutíme dle potřeby solí, pepřem nebo octem. Krok 4: Polévku v talířích nebo miskách doplníme pohankou, lžící smetany a koprem.

TIP: Další skvělé recepty z červené řepy

Zveřejněno 21. 11. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept z mého sešitu s výstřižky pod názvem Barevné polévky z r. 2004.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYEDg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYEDg

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pohanka, sůl, voda, olej olivový, cibule, česnek, semínka fenyklová, řepa červená, rajče, vývar zeleninový, ocet, smetana zakysaná, kopr

Přidat fotografie receptu