Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.

Červená řepa je díky svému obsahu zdraví prospěšných látek ideální surovinou, na kterou bychom neměli zapomínat. Připravit z ní můžeme například lahodnou polévku, do které přidáme vařenou pohanku.

Hodnocení receptu je 5,0 (1×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Středně náročný

Doba přípravy 35 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 25 min

35 min (10 min příprava + 25 min tepelná úprava)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve dáme vařit do rendlíku pohanku, kterou zalijeme vroucí vodou. Osolíme a přivedeme
k varu, snížíme teplotu a vaříme cca 10 minut. Odstavíme a zakrytou pokličkou necháme zbylou vodu vstřebat. Krok 2: Mezitím očistíme cibuli, česnek a řepu, cibuli a česnek nasekáme nahrubo, řepu nastrouháme na velkých slzách struhadla. Do rozehřátého hrnce nalijeme olej a zesklovatíme na něm cibuli, přidáme podrcená semínka fenyklu, česnek a necháme rozvonět. Krok 3: Přidáme rajčata, řepu a zalijeme vývarem. Dochutíme vinným octem a přivedeme k varu. Vaříme do změknutí cca 15-20 minut na mírné teplotě a poté rozmixujeme, dochutíme dle potřeby solí, pepřem nebo octem. Krok 4: Polévku v talířích nebo miskách doplníme pohankou, lžící smetany a koprem.

TIP: Další skvělé recepty z červené řepy

Zveřejněno 21. 11. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept z mého sešitu s výstřižky pod názvem Barevné polévky z r. 2004.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYEDg

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polévka z červené řepy s rajčaty a pohankou II.

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/OYEDg

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Suroviny:
pohanka, sůl, voda, olej olivový, cibule, česnek, semínka fenyklová, řepa červená, rajče, vývar zeleninový, ocet, smetana zakysaná, kopr

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu