Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luštěninová pomazánka

Luštěniny by měly být do našeho jídelníčku zařazovány s jakousi pravidelností. Vyřešit to tak může snadná a lahodná pomazánka z červené čočky a fazolí, koření a tahini pasty. Na čerstvé bagetce s bylinkami bude skvělá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev. Krok 2: Chvíli restujeme a pak přidáme kurkumu, drcený česnek, kmín, podle chuti chilli koření, propláchnutou čočku a vše zalijeme vodou. Krok 3: Čočku přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut, dokud se nerozvaří na kaši. Pak přidáme sůl, slité a propláchnuté fazole a tahini pastu. Krok 4: Vše rozmixujeme a necháme vychladit. Pomazánku natřeme na plátky bagety a ozdobíme čerstvými bylinkami.

TIP: Červená čočka je luštěnina s jednoduchou a rychlou přípravou

Zveřejněno 21. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luštěninová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNMEz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luštěninová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNMEz

Marie

Suroviny:
olej, cibule, mrkev, kurkuma, česnek, kmín drcený, koření chilli, čočka červená, sůl, fazole červené sterilované, tahini, bageta, bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu