Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Luštěninová pomazánka

Luštěniny by měly být do našeho jídelníčku zařazovány s jakousi pravidelností. Vyřešit to tak může snadná a lahodná pomazánka z červené čočky a fazolí, koření a tahini pasty. Na čerstvé bagetce s bylinkami bude skvělá.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na oleji osmahneme nadrobno pokrájenou cibuli a na kostičky nakrájenou mrkev. Krok 2: Chvíli restujeme a pak přidáme kurkumu, drcený česnek, kmín, podle chuti chilli koření, propláchnutou čočku a vše zalijeme vodou. Krok 3: Čočku přivedeme k varu a vaříme asi 15 minut, dokud se nerozvaří na kaši. Pak přidáme sůl, slité a propláchnuté fazole a tahini pastu. Krok 4: Vše rozmixujeme a necháme vychladit. Pomazánku natřeme na plátky bagety a ozdobíme čerstvými bylinkami.

TIP: Červená čočka je luštěnina s jednoduchou a rychlou přípravou

Zveřejněno 21. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luštěninová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNMEz

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Luštěninová pomazánka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/PNMEz

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (1)

Vyzkoušela jsem, pomazánka je moc dobrá. Neměla jsem tahini pastu, takže výsledná chuť se asi trochu lišila od receptu, nicméně jsme měli skvělou večeři. Díky za tip 😊

Suroviny:
olej, cibule, mrkev, kurkuma, česnek, kmín drcený, koření chilli, čočka červená, sůl, fazole červené sterilované, tahini, bageta, bylinky

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu