Kolečka se slaným karamelem
Pokud máte rádi lískové oříšky a slaný karamel, tohle cukroví je přesně pro vás. Výborné máslové sušenky z lískových oříšků, plněné krémem se slaným karamelem a máčené v čokoládové polevě vás dostanou.
Postup přípravy
Krok 1: Mouku promícháme s mletými oříšky a moučkovým cukrem, přidáme máslo, rum a zpracujeme hladké těsto, které zabalíme do fólie a necháme alespoň 1 hodinu v chladu odpočinout.
Krok 2: Předem si připravíme domácí karamel. Ve vyšším hrnci se silným dnem rozpustíme za stálého míchání třtinový cukr, přilijeme smetanu, odstavíme z vařiče, ale stále mícháme, dokud nevznikne hladký karamel. Dle chuti osolíme a tekutý karamel necháme úplně vychladnout.
Krok 3: Těsto rozválíme na plát o tloušťce asi 3 mm a vykrájíme z něj kolečka, která klademe na plechy vyložené pečicím papírem.
Krok 4: Pečeme v troubě vyhřáté na 170-180 °C asi 8-10 minut a poté necháme vychladnout.
Krok 5: Do změklého másla zašleháme připravený karamel a krém necháme trochu vychladit.
Krok 6: Krémem pak pomažeme polovinu koleček, slepíme je s druhou polovinou s namáčíme v tmavé čokoládové polevě. Ozdobíme je hrubou solí nebo karamelovým zdobením. Kolečka necháme v chladu ztuhnout.
Zveřejněno 22. 11. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Kolečka se slaným karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxVn3
Moje poznámka
Kolečka se slaným karamelem
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/qxVn3
Nejnovější recepty
Vepřová pečeně na minutku
Přidáno před 4 hodinami
Kolečka se slaným karamelem
Přidáno před 5 hodinami
Plněná vepřová svíčková v listovém těstě
Přidáno před 8 hodinami
Nugátové cukroví
Přidáno před 11 hodinami
Šunková pomazánka na housku, chlebíčky i jednohubky
Přidáno před 13 hodinami
Plněná cottage placka nejen pro diabetiky
Přidáno před 14 hodinami
Články s tímto receptem
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoční trhy v Praze na Míráku lákají na pečená jablka v čokoládě, cukroví i andělské langoše za 140 Kč
Jak na ty nejlepší topinky? Základem je tvrdý chleba a správný tuk. Známe fígl, jak chleba správně nakrájet a čím ho ochutit
Jednoduchý kynutý švestkový koláč má tenké těsto a na něm položené šťavnaté ovoce posypané voňavou drobenkou
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Kakaové řezy s krémem a čokoládou
Chmelova před 2 hodinami
Dvoubarevný piškot s polevou
Chmelova před 2 hodinami
Ošatkový chléb
monyss před 4 hodinami
Tmavé lněné rohlíky s kyškou
lecho před 4 hodinami
Slaný koláč z brokolice
lecho před 5 hodinami
Nadýchaná bublanina s meruňkami
KaterinaBilek před 6 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
tinakajfoszova před 8 hodinami
Vrstvená jablková buchta
vozlenka před 8 hodinami
Pravý pařížský dort s krájecí polevou
Edward před 10 hodinami
Anglická omáčka
romankrejcik před 10 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
ořechy lískové mleté,
cukr moučkový,
máslo,
rum,
cukr třtinový,
smetana,
máslo,
sůl mořská,
poleva čokoládová,
zdobení
Komentáře