Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rybí polévka Halászlé

Rybí polévku má většina z nás spojenou s obdobím Vánoc. Polévku Halászlé, původem z Maďarska, ocení všichni milovníci ryb a můžete si ji uvařit kdykoliv v průběhu roku. Připravovat ji nemusíte pouze z kapra, můžete použít i jiné rybí maso.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Středně náročný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 20 min Doba tepelné úpravy: 30 min

50 min (20 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: V osolené vodě povaříme rybu s pepřem a novým kořením v sítku do měkka. Rybu poté obereme a vývar uchováme. Krok 2: Cibuli oloupeme a nakrájíme nadrobno. Na másle osmahneme cibuli a zeleninu, přidáme mletou papriku, rajčata, zamícháme, přilijeme 1200 ml vývaru z ryby a 10 minut povaříme. Krok 3: Pokud je třeba, připravíme jíšku. Tuk rozehřejeme. Přidáme hladkou mouku a restujeme do zežloutnutí. Krok 4: Jíšku přidáme do polévky, povaříme 20 minut a polévku rozmixujeme. Krok 5: Na talíř k polévce přidáme obranou rybu. Zdobíme petrželkou.

Zveřejněno 21. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí polévka Halászlé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2YvV

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rybí polévka Halászlé

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2YvV

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kapr, cibule, máslo, rajče loupané, zelenina kořenová, sůl, pepř celý, koření nové koření, paprika sušená sladká, petrželka, máslo, mouka hladká

Přidat fotografie receptu