Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Panenka se zimním salátem

Skvělý a rychlý oběd či večeři připravíte velmi snadno z grilované vepřové panenky a zimního salátu z červené čočky. Nezapomeňte na bylinky, díky nim je pokrm opravdu svěží a krásně barevný, což v šedých podzimních dnech jistě oceníte,

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 46 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 16 min

46 min (30 min příprava + 16 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Maso očistíme, omyjeme, osušíme a nakrájíme na medailonky. Ty potřeme olivovým olejem smíchaným s pepřem. Medailonky rozložíme na grilovací mřížku a z obou stran je 8–10 minut grilujeme. Poté maso přendáme na prkénko a necháme 3–4 minuty odpočívat. Krok 2: Do velké mísy nasypeme uvařenou čočku, přidáme omytou a nasekanou rukolu, na kostičky rozkrájená rajčata, nasekanou cibulovou nať a zlehka promícháme. Krok 3: Listy bylinek překrájíme. V hrnku prošleháme limetovou šťávu, olej a hořčici, dle potřeby ochutíme pepřem a solí. Krok 4: Zálivku spolu s bylinkami vmícháme do salátu. Maso rozdělíme na porce, osolíme a podáváme s čočkovým salátem.

TIP: Červená čočka v kuchyni

Zveřejněno 22. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka se zimním salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpEwJ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Panenka se zimním salátem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/wpEwJ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
panenka vepřová, olej olivový, pepř čtyř barev, čočka červená, rukola, rajče, cibulka lahůdková, máta, koriandr čerstvý, olej olivový, hořčice dijonská, pepř mletý, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu