Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vepřová pečeně na minutku

Tajemstvím šťavnatého a krásně křehkého masa je dostatečná doba marinování. I z kousku vepřového masa se tak stane skvělý chuťový zážitek. Vyzkoušejte připravit vepřovou pečeni na minutku, předem naloženou v marinádě ze sladké chilli omáčky a pálivého grilovacího koření.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Anna Kocikova Anna Kocikova

Snadný

Doba přípravy 20 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení masa

20 min (10 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení masa)

Suroviny pro 3 porce

3porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Ve vhodné nádobě s víkem smícháme 3 lžíce oleje s chilli omáčkou a grilovacím kořením. Krok 2: Maso opláchneme, osušíme, v nádobě pořádně obalíme v marinádě, uzavřeme víkem a dáme nejlépe přes noc do lednice, ale postačí i 2 hodiny. Krok 3: Plátky masa vyndáme půl hodinu před opékáním z lednice. Krok 4: V pánvi rozehřejeme olej, vložíme plátky masa a opékáme je 3 minuty z každé strany. Poté je vyjmeme stranou a udržujeme v teple. Krok 5: Do pánve po masu dáme vývar nebo vodu, zbylou marinádu, přivedeme k varu a přidáme rozpustit med. Krok 6: Na závěr přidáme prolisovaný česnek a na kousky nakrájené máslo. Krok 7: Na talířích plátky masa přelijeme šťávou a podle potřeby osolíme. Na přílohu se hodí vařené nebo různě opečené brambory.

TIP: Jak udělat marinádu na vepřové maso - rady a tipy

Zveřejněno 22. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na minutku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJx99

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vepřová pečeně na minutku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/gJx99

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pečeně vepřová, olej, omáčka chilli sladká, koření ďábelské, olej, vývar masový, med, česnek, máslo, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu