Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínské kuličky na kantonský způsob

Šťavnaté kuličky z mletého masa připravíme tentokrát na čínský způsob. Jsou lehce pikantní a díky použitému koření mají zajímavou chuť. Podáváme je s rýží v omáčce se žampiony a krájeným zelím.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z mletého masa a ostatních ingrediencí utvoříme kuličky, které smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté je dáme stranou do nádoby s papírovými ubrousky, aby se odsál tuk, ale kuličky zůstaly v teple. Krok 2: Na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, krátce je opečeme, pak přidáme nahrubo nakrájené zelí, zastříkneme sójovou omáčkou, přidáme sůl a trochu cukru, chilli a dál opékáme. Krok 3: Nakonec vmícháme lžíci škrobu, můžeme i trošku octa a necháme ještě chvíli projít varem. Krok 4: Do omáčky vložíme teplé kuličky a podáváme s rýží.

TIP: Jak se vaří v Číně

Zveřejněno 25. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínské kuličky na kantonský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ29p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínské kuličky na kantonský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ29p

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, vejce, ořech muškátový, koriandr, sůl, pepř mletý, chilli, semínka sezamová, olej, olej, cibule, žampióny, zelí, omáčka sojová, sůl, cukr, ocet, omáčka chilli, škrob

Přidat fotografie receptu