Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čínské kuličky na kantonský způsob

Šťavnaté kuličky z mletého masa připravíme tentokrát na čínský způsob. Jsou lehce pikantní a díky použitému koření mají zajímavou chuť. Podáváme je s rýží v omáčce se žampiony a krájeným zelím.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 50 min

60 min (10 min příprava + 50 min tepelná úprava)

Suroviny pro 2 porce

2porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Z mletého masa a ostatních ingrediencí utvoříme kuličky, které smažíme na rozpáleném oleji dozlatova. Poté je dáme stranou do nádoby s papírovými ubrousky, aby se odsál tuk, ale kuličky zůstaly v teple. Krok 2: Na oleji osmahneme oloupanou a nakrájenou cibuli, přidáme nakrájené žampiony, krátce je opečeme, pak přidáme nahrubo nakrájené zelí, zastříkneme sójovou omáčkou, přidáme sůl a trochu cukru, chilli a dál opékáme. Krok 3: Nakonec vmícháme lžíci škrobu, můžeme i trošku octa a necháme ještě chvíli projít varem. Krok 4: Do omáčky vložíme teplé kuličky a podáváme s rýží.

TIP: Jak se vaří v Číně

Zveřejněno 25. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínské kuličky na kantonský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ29p

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čínské kuličky na kantonský způsob

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ29p

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
kýta vepřová, vejce, ořech muškátový, koriandr, sůl, pepř mletý, chilli, semínka sezamová, olej, olej, cibule, žampióny, zelí, omáčka sojová, sůl, cukr, ocet, omáčka chilli, škrob

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu