Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Vánoční šarlota

Šarlota je lahodný nepečený dort s nezaměnitelným vzhledem. Ochutnejte tuto vánoční verzi, která ozdobí váš sváteční stůl. Lahodný smetanový krém obložený dlouhými cukrářskými piškoty ozdobíte karamelem a alginátovými kuličkami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 90 min Doba přípravy: 80 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby chladnutí

90 min (80 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby chladnutí)

Suroviny pro 7 porcí

7porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Želatinové plátky s troškou vody necháme nabobtnat. Smetanu ušleháme, pak do ní vmícháme cukry, rum a mleté mandle. Krok 2: Želatinu za stálého míchání přivedeme téměř k varu, než se úplně rozpustí. Pak do ní vmícháme 1 lžíci smetanové směsi a nakonec vše promícháme. Kulatou formu o průměru cca 15 cm vyložíme potravinářskou fólií, vnitřní stěnu formy vyložíme seříznutými piškoty a odřezky z piškotů vložíme na dno. Krok 3: Jakmile smetanová směs začne lehce tuhnout, nalijeme ji do formy a vložíme do lednice alespoň na 1 hodinu. Krok 4: Před podáváním vršek ozdobíme karamelem a alginátovými kuličkami.

Zveřejněno 26. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční šarlota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yloZ

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Vánoční šarlota

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/5yloZ

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
želatina, smetana, cukr vanilkový, cukr moučkový, rum, mandle mleté, piškoty cukrářské, karamel,

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu