Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Marokánky s vlašskými ořechy

Marokánky jsou tvrdé sladké placičky arabského původu. U nás patří také mezi tradiční cukroví, které je součástí slavnostních a i vánočních talířů. Spojením ořechů, medu a rozinek dostaneme lahodnou směs, kterou po upečení dozdobíme čokoládou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

funnylucy

Snadný

Doba přípravy 75 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 15 min

75 min (60 min příprava + 15 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vlašské ořechy pomeleme nahrubo a stejně tak pomeleme i křupky. Krok 2: Na plotně zahřejeme v rendlíku smetanu, přidáme cukr a následně máslo a dobře promícháme. Dále vmícháme kůru, mouku, rum, rozinky a ořechy s rozemletými křupkami. Vznikne nám opravdu hustá směs. Krok 3: Tu dáváme lžičkou na plech vyložený pečicím papírem a tvarujeme placky. Pečeme asi 15 minut při 180 °C dozlatova. Nakonec potřeme jednu stranu čokoládou a dozdobíme čokoládou bílou.

TIP: Jak nejlépe uskladnit marokánky

Zveřejněno 27. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marokánky s vlašskými ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB8Mn

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Marokánky s vlašskými ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/BB8Mn

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
smetana ke šlehání, ořechy vlašské, křupky arašídové, cukr krystal, med, máslo, kůra citronová, rum, rozinky, mouka hladká, čokoláda bílá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu