Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Perníčky z ječné mouky

Perníčky můžeme upéct z klasické bílé mouky, ale také z dalších variant, jako je třeba ječná mouka. Ta má v sobě spoustu vitamínů a minerálů a je prospěšná pro zažívání. Perníčky z ní budou chutnat dokonale.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

lucieblahova

Snadný

Doba přípravy 69 min Doba přípravy: 60 min Doba tepelné úpravy: 9 min

69 min (60 min příprava + 9 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce a máslo vytáhneme z lednice 30 minut předem. Krok 2: Do mísy dáme mouku, sodu, perníkové koření, nastrouhaný zázvor, kakao, semínka z vanilkového lusku a sůl. Poté přidáme cukr, med, změklé máslo nakrájené na kousky, rum a jedno vajíčko. Rukama vypracujeme kompaktní těsto, zabalíme do potravinářské fólie a dáme na 2 hodiny do lednice. Krok 3: Těsto vytáhneme z lednice a necháme asi 15 minut povolit. Mezitím vyložíme 2 plechy pečicím papírem. Krok 4: Vál lehce poprášíme moukou. Těsto rozdělíme na 2 díly a každý rozválíme na tloušťku 0,5 cm. Z těsta vykrajujeme libovolné perníčkové tvary a vykrojené perníčky skládáme na plech v dostatečném rozestupu. Krok 5: Perníčky pečeme v troubě vyhřáté na 180 °C 9 minut dozlatova. Po upečení je pomocí mašlovačky ihned potřeme rozšlehaným vajíčkem a na každý perník dáme ořechy (hodí se například plátky mandlí). Pokud chceme, pokapeme perníčky rozpuštěnou čokoládou. Perníčky uchováváme v uzavřené dóze.

TIP: Inspirace na zdobení perníčků

Zveřejněno 27. 11. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky z ječné mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkYOY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Perníčky z ječné mouky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/DkYOY

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
koření do perníku, zázvor, mouka ječná, cukr třtinový, kakao, lusk vanilkový, máslo, sůl, med, soda jedlá, rum, vejce, vejce, ořechy, čokoláda tmavá

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu