Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pórková polévka s cizrnou

Hodnocení receptu je 4,7 (11×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

Bibinka Bibinka

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba tepelné úpravy: 30 min

30 min (30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 6

6

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie1 027 kJ /
245 kcal
Bílkoviny18,34 g
Tuky15,29 g
Vláknina4,20 g
Cholesterol 518 mg
Sodík 204 mg
Sůl0,42 g
Sacharidy7,70 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Nejprve uvaříme cizrnu, cibuli s pórkem nakrájíme, osmažíme na másle a přidáme k téměř měkké cizrně a ještě dáme pokrájené brambory na menší kousky, nebo je pak rozmačkáme. Krok 2: Přidáme krupici na zhuštění polévky, kuřecí vývar, osolíme, nakrájíme kousek zelené části pórku a pažitky na ozdobu. Krok 3: Nakonec rozšleháme vajíčka a vylijeme je pomalu do polévky, pak ozdobíme.

Zveřejněno 11. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYz7

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pórková polévka s cizrnou

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/qYz7

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (10)

Bibinko po skoro 9 letech jsem oprášila Tvůj recept a na polévce jsme si pochutnali,díky za recept:-Q:-KCizrnu jsem použila již hotovou v nálevu:-)

Anna Kocikova: Aninko děkuji moc a velmi si mě potěšila:yes: Jó, to to letí pane jo. Jsem ráda, že chutnala:yes:

Pipre, tak vidíš, že člověk se stále učí něco nového, ale snědli jsme jí i tak neloupanou a chutnala. Ten článek jsem nedavno taky četla;-)a díky, že jsi polévku vyzkoušela;-)

Jano, super počtení o cizrně;-), zase vím něco nového.

Bibinko, polívečka byla výborná a dávám bodík:yes: Jen jsem cizrnu uvařila předtím zvlášť a zbavila jsem se slupek z ní podle tohoto postupu autorky Alemari ve Vaříme zdravě :http://www.varimezdrave.cz/jak-uvarit-a-pripravit-... dodatečně jsem ještě některých zbavila jen promnutím kuliček v rukou po uvaření.

Zajímavá polívečka. Já cizrnu moc nemusím, ale s pórkem v polévce by nemusela být špatná.;-)

Jani, jo jak píše Magdalenka, oříšková chuť-moc dobrá a chováš se k ní totožně jako ke hráchu a je i tak kulatá, přez noc namočit a pak do tý hoďky by měla být měkká.
Vzpomeň si, není to tak dlouho jsme spolu psali, že jsme cizrnu ještě nejedli;-)já jí pak koupila(není úplně nejlevnější, ale jde to)a hned jsem vymyslela 2 polévky a ta druhá je pod názvem:Cizrnová polévka. Ta ti chutnala jako lepší hrášková:-p;-)

Cizrna iba uvarená chutí báječne, má skoro orieškovú chuť, podobné niečo ako gaštany jedlé. Jani, určite ti zachutí...ja ju šrotujem iba uvarenú...používam aj do šalátov...
Bibi by ti odpovedala, asi ako ja - namoč si ju a potom do hodiny ju máš uvarenú - ochutnávaj, zbadáš, kedy je mäkká...

Bibi, já jsem ještě s cizrnou nic nedělala, jak dlouho se vaří? Já koukám, že to je něco, jako malé fazole, nebo sojové boby..:-8

Dávám bodík. Cizrna je moc dobrá. :yes:

Tématické fráze:
cizrnová polévka s porkem, polevka z cizrny, polévka s cizrnou, pórková polévka, cizrnova polevka, cizrna polevka, jak dlouho vařit cizrnu, vaříme s cizrnou, vaříme zdravě s alemari, vaříme z cizrny, porkovo cizrnova polevka, recepty polévky, jak připravit cizrnu, jak dlouho se vaří cizrna, polevka s cizrny, porkova cizrnová polévka, polévky s cizrnou, cizrna recepty, cizrnová polévka s s porkem, cizrnová polévka recepty

Suroviny:
pórek, máslo, cizrna, krupička, vejce, cibule, vývar kuřecí, sůl, brambory, pažitka

Přidat fotografie receptu