Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí dušené na víně a tymiánu

Hodnocení receptu je 4,7 (9×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

maris maris

Snadný

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie4 667 kJ /
1 115 kcal
Bílkoviny114,90 g
Tuky48,70 g
Vláknina0,30 g
Cholesterol 270 mg
Sodík 1,04 g
Sůl2,50 g
Sacharidy14,85 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Slaninu nakrájíme na kostičky, opečeme v kastrolu, přidáme olej a jemně nakrájenou cibuli. Necháme ji zpěnit, přidáme maso, opečeme, mírně osolíme, opepříme, zalijeme vínem, přidáme bujonovou kostku, svázané větvičky tymiánu a dusíme doměkka. Je-li třeba, podléváme vodou. Krok 2: Máslo prohněteme s moukou, uděláme dvě kuličky, před koncem dušení je vložíme do kastrolu zároveň s proužky kapie a necháme provařit. Šťáva se nám tím krásně zahustí a zjemní.
Na závěr vyndáme tymián a můžeme podávat.

Zveřejněno 11. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí dušené na víně a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/voG8

Další recepty

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí dušené na víně a tymiánu

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/voG8

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (13)

:-)<3:yes::yes::-K

PavelP: Moc děkuji za krásný komentář, mám radost, že Vám chutnalo;-):-K:-K:-K

Skvělý recept, moc jsem si pochutnal. Udělal jsem k tomu br. knedlík a prostě skvělé.

--

janky3: moc děkuju, doufám, že u vás bude chutnat i s tymiánem:-8

Moc pěkně to vypadá a určitě to bude bašta. Tymián je skvělá bylina. Na hovězí na česneku používám šalvěj, což je také úžasná bylina. Na váš recept mám chuť, tak jdu vyšťárat nějaké hovězí.

Eliza: Eli - já děkuji Tobě za vyzkoušení a za obrázky;-):-), jsem moc ráda, že vám chutnalo:-)

Maris, bod i pochvalu jsem poslala už dávno, teď ještě poděkování za recept a obrázek...:-)

Maris, opravdová krása :-p. Závidím tvým strávníkům, i když vím, že závist není žádná pěkná vlastnost...;-):-) No a ta fotka... možná ti ještě začnu závidět výtvarný talent... :-)

Dušené hovězí mám moc rád, těch variant a kombinací ingrediencí je přehršel;-). Za tuto kombinaci posílám pátý bodík. :-!:-)):yes::yes::yes:

Ten modrý talíř je fakt něco. Musím se mrknout po něčem podobném:-)), ale jak píše Bibi, i podle surovin tohle musí být dobrůtka. Červené vínko, tymián, hmmm a ty knedlíčky, ach joooo!:-)):yes::yes: Plus, maris.;-)

No to je ale nádhera!!! A ten modrý talíř tomu dává šmrnc. Jenom škoda, že u nás se hovězí nejí. Posílám ti alespoň bodíčka.

Maris, máš to moc pěkný na pohled a jistě to máš i dobrý podle surovin-paráda a máš ode mne boďana:yes:

Tématické fráze:
hovězí na tymiánu, hovězí na víně, hovězí maso na víně, hovězí dušené, hovězí na bílém víně, hovězí játra na víně, hovezi maso na bilem vine, recepty hovězí maso na víně, dušené hovězí kostky, hovězí dušené maso, hovězí maso na tymianu, dušené hovězí maso na červeném víně, hovězí na červeném víně, dušené hovězí, hovězí tymián, hovezi kostky na cervenem vine, hovezi kostky na tymianu, hovězí na timiánu, hovězí na víně recept, dušené kuře na víně

Suroviny:
maso hovězí, víno červené suché, slanina, tymián čerstvý, kapie červená, cibule, mouka, máslo, bujón hovězí, sůl, pepř

Přidat fotografie receptu