Postup přípravy
Krok 1: Na vále smícháme hladkou mouku, 125 g moučkového cukru, změklé máslo, žloutek, pár kapek aroma, trochu nastrouhané kůry z pomeranče a likér. Vypracujeme těsto, které necháme odležet v lednici alespoň 2 hodiny.
Krok 2: Z těsta vyválíme placku o tloušťce asi 3 mm a vykrájíme z ní jazýčky, které skládáme na plech vyložený pečicím papírem.
Krok 3: V troubě předehřáté na 170 °C pečeme dorůžova asi 7-8 minut.
Krok 4: Z pomeranče vymačkáme šťávu, přidáme zbylý moučkový cukr a vymícháme polevu.
Krok 5: Vychladlé jazýčky potřeme polevou, ozdobíme kandovanou kůrou a po zaschnutí podáváme.
Zveřejněno 5. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pomerančové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYEwE
Moje poznámka
Pomerančové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/OYEwE
Nejnovější recepty
Citronové Raffaello
Přidáno před 21 minutami
Kapr s bylinkovo-citronovou krustou
Přidáno před 2 hodinami
Nepečené krupičky
Přidáno před 4 hodinami
Chuťovky s lososem a kaviárem
Přidáno před 5 hodinami
Chuťovky se svátečním salámem
Přidáno před 5 hodinami
Pomalu pečená hovězí kýta v cibuli
Přidáno před 6 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Šlehačková vánočka podle Josefa Maršálka: Je úžasně vláčná, voní vanilkou a muškátem a pro Štědrý den je jak stvořená
VIDEO: Zjistili jsme, kam v Brně na vánočních trzích na skvělou buchtu a svařák, i kde se vyhnout haluškám za 184 Kč
Krém z Ledových kaštanů: Jemná čokoládová chuť s lehce nahořklým nádechem dodá cukroví punc luxusu
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Domácí vánočka
Zelnak před 2 hodinami
Nejlepší vaječný koňak
Tedicka před 18 hodinami
Kančí guláš
czvlakan77 před 22 hodinami
Polévka z mletého masa s houbami
Kajkajak před 23 hodinami
Babiččiny plněné ořechy
Yvor44 17. 12. 2024 13:36
Rajská omáčka s masovými kuličkami
jarca.40 17. 12. 2024 13:33
Pikantní tvarůžky v bramboráku
Tesinak 17. 12. 2024 13:21
Mocca oválky nebo kolečka
Janet.P 17. 12. 2024 11:13
Linecké cukroví
Janet.P 17. 12. 2024 11:12
Klasické pracny a ořechy
Janet.P 17. 12. 2024 11:10
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
žloutek,
cukr moučkový,
pomeranče,
citronové aroma,
kůra pomerančová,
likér pomerančový
Komentáře