Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Hovězí plec pečená

Dochází vám inspirace na nedělní oběd? Pak je tento recept přímo pro vás! Upečte k nedělnímu obědu pro celou rodinu tuto hovězí plec provoněnou provensálským kořením s výbornými knedlíky se slaninou.

Hodnocení receptu je 5,0 (30×)

Ohodnotit

Ohodnoťte recept

sidera

Náročný

Doba přípravy 130 min Doba přípravy: 30 min Doba tepelné úpravy: 100 min

130 min (30 min příprava + 100 min tepelná úprava)

Suroviny pro 5 porcí

5porcí

Nahlásit chybu v receptu

Nutriční hodnoty

Hodnoty jsou přibližné

Energie11 254 kJ /
2 690 kcal
Bílkoviny211,62 g
Tuky113,96 g
Vláknina27,65 g
Cholesterol 1,09 g
Sodík 2,72 g
Sůl6,38 g
Sacharidy196,82 g

Zobrazit všechny hodnoty

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli oloupeme a nakrájíme na plátky, česnek oloupeme a prolisujeme. Pekáček vymažeme sádlem. Krok 2: Hovězí maso prošpikujeme slaninou, obalíme v provensálském koření, posolíme a opepříme. Krok 3: Nakrájenou cibulku a prolisovaný česnek vložíme na dno pekáčku. Na připravené lůžko položíme hovězí maso. Krok 4: Maso pečeme za občasného podlévání a obracení pod pokličkou asi 1,5 hodiny. Krok 5: Knedlík: nakrájíme rohlík a slaninu na kostičky. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Vejce rozmícháme v mléce. Krok 6: V pánvi rozpálíme olej a orestujeme na něm cibuli se slaninou. Petržel nakrájíme najemno. Krok 7: Přidáme rohlík a mírně opečeme ze všech stran. Poté vše přendáme do mísy a zalijeme vejci s mlékem. Krok 8: Přisolíme, promícháme s petrželkou, přisypeme 6 lžic hrubé mouky a vypracujeme těsto. Vytvarujeme z něho jednu šišku knedlíku. Krok 9: Knedlík vaříme 25 minut ve vodě. Po vytažení ho nití nakrájíme na plátky. Krok 10: Maso vyndáme a nakrájíme, šťávu zaprášíme moukou, maso vložíme zpět a ještě chvilku propečeme (cca 10 minut).

TIP: Hovězí maso a jeho rozdělení

Zveřejněno 11. 9. 2009

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plec pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvKl

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Hovězí plec pečená

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/xvKl

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Komentáře (23)

Opravdu dopbrota! ukládám si na příšte...Děkuji:-K

Stanley110 6. 1. 2016 17:08
Musím recept nadmíru pochválit!!! Jen jsem si do provensálky přidal na obalení trošku domácího chilli a špetku country koření a musím říct,že je to opravdová pecka :yes: :yes: :yes:

Daniela:Ale je;-), prvni odstavec:"Pečeme za občasného podlévání a obracení masa pod pokličkou asi 1,5 hodiny."
Ja osobne pouzivam trochu jiny postup pripravy.Maso prudce osmazim na panvicce, aby se zatahlo a pak teprve pecu na cca 180 v troube pod poklici, pred koncem uz otevrene, aby chytilo barvu.

Vsichni jenom chvali.. A ja to mela jako podešev. Nemam s pecinkou zkusenost. Potrebuju vedet na kolik se to pece, jestli se to podleva, coz tam neni napsane..www.toprecepty.cz

Daniela: Mne to taky za tu hodinu a pul nezmekne, pecu tak dvakrat dele, 150-200, jsou taci co nechavaji na jeste nizsich teplotach "pres noc" a vychvaluji jaka je to pecka :yes:

Recept mě zaujal a tak už mám maso v troubě,jsem zvědavá provensálské bylinky mám ráda.:yes:

Tak tento recept chválím nadevše :-) nemá chybu!!!Měl jsem strach z knedlíků, nikdy jsem je nedělal, ale naštěstí se zadařilo a ještě jsem si šplhnul u rodičů!! :-8 moc děkuji :yes:

Sidero, dnes vařím oběd podle Tebe, moc se těším. Díky za tento recept!

Marie Čápová 21. 1. 2013 09:21
Eliza:
Dobrý den, také jsem neuměla knedlíky a ráda bych poradila - v robotu je zaděláte bez námahy a stresu a když je ještě pak budete vařit v páře (ve velkém hrnci asi 0,5l vody, na to položit napařovací skládací podložku a na to knedlíky), výsledek vás ohromí. Dělám tímto způsobem kynuté a houskové knedlíky už pár let, jsou vynikající a nadýchané. Můžu vám poslat recept,chcete-li. marie875504@centrum.cz

bylato neuvěřitelná ňamka :-)

Vynikající, jak maso, tak knedlíky.Díky.polednici926seznam.cz:-)):-)):yes::yes::yes:

:-p:-)):yes::yes:Dnes jsem to uvařila k obědu. Bylo to vynikající...i knedlík se mi povedl:-). :yes::yes:

dnes to vařím, přítel vybral tak dáme vědět jak to dopadlo, vypadá to úžasně- mno zdaví to asi moc nebude, ale jednou za čas můžeme zhřešit:-8

Sidero, hned mě to zaujalo, hlavně díky překrásným fotkám. Rozhodně ukládám, v nejbližší době realizuji a na ty knedlíky jsem přednostně zvědavá, protože knedlíky...:-S knedlíky já neumím, ale o tyhle se pokusím!!:-!:-p

Tak toto vypadá moc dobře!! A na ten knedlík se také chystám. Dávám velký bodík:yes: 9.

Je to nádhera!+

Tématické fráze:
hovězí plec, hovezi plec recept, hovězí plec recepty, pečené hovězí, hovězí kulatá plec, pečené hovězí maso, hovězí kulatá plec recepty, hovězí kulatá plec recept, recepty hovezi plec, hovězí plecko, pečené hovězí maso recepty, pečené hovězí na česneku, hovězí plecko recepty, recepty z hovezi plece, pečené plecko, hovězí plecko recept, recepty hovězí kulatá plec, hovězí loupaná plec, loupaná plec, recept hovězí plec

Suroviny:
plec loupaná, slanina, cibule, česnek, sádlo, koření provensálské, pepř, sůl, mouka, slanina, cibule, rohlík, vejce, mléko, petrželka, sůl, mouka hrubá, olej

Přidat fotografie receptu