Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Rolka z kapra a kapusty

Jednoduché rolky z kapřího filetu obaleného v kapustovém listu překvapí zajímavou chutí. Po uvaření je necháme dostatečně zchladit a ztuhnout a poté si je vychutnáme se salátem z kysaného zelí a čočky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 10 min Doba tepelné úpravy: 15 min bez doby chlazení

25 min (10 min příprava + 15 min tepelná úprava, bez doby chlazení)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Kapří filet osolíme a pokapeme citronovou šťávou. Krok 2: Kapustové listy namočíme do vroucí osolené vody asi na 30 vteřin. Potom je ihned zchladíme ve studené vodě, aby neztratily barvu. Krok 3: Z listů seřízneme vyčnívající košťál, dobře je osušíme a položíme na potravinářskou fólii. Posypeme je želatinou a na list položíme kapra kůží nahoru. Srolujeme a zabalíme do fólie. Vaříme ve vodě 15 minut. Vychladíme ve studené vodě a poté vložíme do lednice minimálně na 3 hodiny, avšak lepší je do druhého dne. Krok 4: Podáváme se salátem z kysaného zelí a vařené čočky.

TIP: Jak filetovat kapra

Zveřejněno 6. 12. 2024

Poznámka autora poslirecept

Maso můžeme před zabalením posypat špetkou zázvoru.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolka z kapra a kapusty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73nGB

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Rolka z kapra a kapusty

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/73nGB

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
filet z kapra, kapusta, želatina prášková, sůl, šťáva citronová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu