Postup přípravy
Krok 1: Pro výrobu pusinek jsou lepší starší bílky, které lépe drží tvar než čerstvé. Na jednu dávku použijeme 100 g bílků.
Krok 2: Na vodní lázeň připravíme hrnec a menší nádobu, kterou do hrnce během přípravy vložíme. Menší musí být částečně ponořená do vody. Mohou být i dva hrnce.
Krok 3: Na sporák dáme do většího hrnce vařit vodu.
Krok 4: Menší nádobu důkladně umyjeme a osušíme. Nesmí být ani trochu mastná.
Krok 5: Bílky s několika zrnky soli ušleháme na pevný sníh. Dále šleháme a začneme po lžících přidávat krupicový cukr. Když je všechen krupicový cukr zašlehaný, vložíme menší nádobu do nádoby s vařící vodou. Necháme na mírné teplotě na sporáku.
Krok 6: Pokračujeme ve šlehání a přidáváme po lžících moučkový cukr. Když je všechen cukr zašlehaný, je těsto mírně vlahé a maličko se lepí na nádobu.
Krok 7: Nádobu vyjmeme z hrnce a jemně vmícháme nahrubo nasekané vlašské ořechy.
Krok 8: Plech vyložíme pečicím papírem a lžičkou na něj v pravidelných rozestupech tvarujeme malé kupičky. Při pečení dost narostou.
Krok 9: Pusinky vložíme do středně vyhřáté trouby. Asi po 10 minutách, kdy se na pusinkách vytvoří pevnější krusta, stáhneme troubu na slabou teplotu a pomalu dosušíme.
Zveřejněno 5. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R26N
Moje poznámka
Pusinky z bílků s vlašskými ořechy
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/0R26N
Nejnovější recepty
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 10 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 11 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 12 hodinami
Honzovy buchty jako peříčko
Přidáno před 14 hodinami
Uzená polévka s fazolemi a zeleninou
Přidáno před 14 hodinami
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 18 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Brynzová polévka
Kajkajak před 5 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 7 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 10 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 10 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 12 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 13 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 15 hodinami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 16 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 20 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 10. 12. 2024 22:38
Suroviny:
bílek,
cukr krupice,
cukr moučkový,
ořechy vlašské,
sůl
Komentáře