Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pusinky z bílků s vlašskými ořechy

O pusinkách z bílků by se dalo říci, že udělají mnoho muziky za málo peněz. Při jejich výrobě spotřebujete bílky, které vám zůstaly v lednici po upečení jiných druhů cukroví, a získáte lahodné a vláčné pusinky s oříšky, po kterých se doslova zapráší.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Cikitita

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 25 min Doba tepelné úpravy: 30 min

55 min (25 min příprava + 30 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Pro výrobu pusinek jsou lepší starší bílky, které lépe drží tvar než čerstvé. Na jednu dávku použijeme 100 g bílků. Krok 2: Na vodní lázeň připravíme hrnec a menší nádobu, kterou do hrnce během přípravy vložíme. Menší musí být částečně ponořená do vody. Mohou být i dva hrnce. Krok 3: Na sporák dáme do většího hrnce vařit vodu. Krok 4: Menší nádobu důkladně umyjeme a osušíme. Nesmí být ani trochu mastná. Krok 5: Bílky s několika zrnky soli ušleháme na pevný sníh. Dále šleháme a začneme po lžících přidávat krupicový cukr. Když je všechen krupicový cukr zašlehaný, vložíme menší nádobu do nádoby s vařící vodou. Necháme na mírné teplotě na sporáku. Krok 6: Pokračujeme ve šlehání a přidáváme po lžících moučkový cukr. Když je všechen cukr zašlehaný, je těsto mírně vlahé a maličko se lepí na nádobu. Krok 7: Nádobu vyjmeme z hrnce a jemně vmícháme nahrubo nasekané vlašské ořechy. Krok 8: Plech vyložíme pečicím papírem a lžičkou na něj v pravidelných rozestupech tvarujeme malé kupičky. Při pečení dost narostou. Krok 9: Pusinky vložíme do středně vyhřáté trouby. Asi po 10 minutách, kdy se na pusinkách vytvoří pevnější krusta, stáhneme troubu na slabou teplotu a pomalu dosušíme.

TIP: Na jakou teplotu péct sněhové pusinky

Zveřejněno 5. 12. 2024

Poznámka autora Cikitita

Pusinky s ořechy během pečení naběhnou a mohou popraskat. Někdo má rád zcela prosušené pusinky, u nás mají úspěch, když jsou uvnitř ještě trošku vlhké, musí se to hlídat. Měly by zůstat bílé, pokud začnou růžovět, je třeba stáhnout teplotu.

Pusinky z bílků jsou nákladově nenáročná dobrota, která zmizí na vánoce jako první z mísy. Přidávám podrobný recept tak, jak ho dělám léta a vždycky se povedly.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pusinky z bílků s vlašskými ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R26N

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pusinky z bílků s vlašskými ořechy

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/0R26N

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
bílek, cukr krupice, cukr moučkový, ořechy vlašské, sůl

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu