Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Slavnostní rybí polévka

Pokud je na vás kapr příliš aromatický, uvařte si štědrovečerní polévku z okouna. Má jemné, ale pevné maso a do polévky se skvěle hodí. Libeček, je stejně jako všude jinde, i v této polévce kouzelnou bylinkou a dodá opravdu luxusní chuť.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

petra.herova

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 6 porcí

6porcí

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Rybu omyjeme, vložíme do hrnce, přidáme oškrábanou mrkev, celer, cibuli a vše zalijeme 2 l vody. Přidáme libeček, bobkové listy, kuličky pepře a vaříme asi 30 minut.  Krok 2: Z polévky vyjmeme rybí maso, mrkev a celer, vývar přecedíme, vrátíme zpět zeleninu i rybu a vše rozmixujeme ponorným mixérem. Krok 3: Polévku dochutíme solí, pepřem, citronovou šťávou, přilijeme smetanu a necháme přejít varem. Krok 4: Porce ozdobíme čerstvou petrželkou a opečenými toasty.

TIP: Polévky, které zahřejí

Zveřejněno 7. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slavnostní rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkEO2

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Slavnostní rybí polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/rkEO2

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
okoun nilský, voda, celer, mrkev, cibule, libeček, bobkový list, pepř, sůl, pepř mletý, citron, smetana, petrželka, krutony

Přidat fotografie receptu