Zvonečky zdobené čokoládou
Křehké těsto ve tvaru zvonečků se po upečení jemně zdobí kvalitní čokoládou, která dodává sladkou tečku a sváteční lesk. Tyto drobné cukrářské skvosty jsou ideální ozdobou každé vánoční tabule a jejich příprava přináší radost celé rodině.
Postup přípravy
Krok 1: Těsto: Všechny suroviny zpracujeme na vláčné těsto a necháme hodinu v chladu odpočinout.
Krok 2: Z těsta vyválíme plát 3 mm silný a vykrájíme tvary zvonečků. Ukládáme je na plech vyložený papírem na pečení. Vkládáme do vyhřáté trouby a pečeme při teplotě 170 °C asi 6-8 minut.
Krok 3: Krém: Máslo, cukr a skořici vyšleháme do hladkého krému. Vždy dva zvonečky spojíme krémem.
Krok 4: Obě čokolády rozpustíme ve vodní lázni a pokud je moc hustá, naředíme ji přidáním ztuženého tuku. Bílou čokoládu rozdělíme na několik dílů a každý obarvíme zvolenou barvou. Všechny mističky s čokoládou postavíme do pekáče s horkou vodou, aby čokoláda byla stále dostatečně tekutá.
Krok 5: Vrchní stranu zvonečku namočíme do obarvené bílé čokolády, ihned uděláme tmavou čokoládou kousek nad spodním okrajem vodorovnou čáru a 3 mm nad ní ještě jednu čárku. Ihned na tekuté čokoládě, přejedeme párátkem od spodního okraje k hornímu okraji a tyto tahy opakujeme kousek od sebe po celé šířce zvonečku. Pracujeme vždy pouze z jedním zvonečkem.
Zveřejněno 7. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Zvonečky zdobené čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6wjQ
Moje poznámka
Zvonečky zdobené čokoládou
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/Z6wjQ
Nejnovější recepty
Vinná klobása se zelným salátem
Přidáno před 3 hodinami
Bezlepková krtkova roláda
Přidáno před 4 hodinami
Bramborový salát Zdeňka Pohlreicha
Přidáno před 4 hodinami
Škvarková pomazánka s houbičkami
Přidáno před 17 hodinami
Banánové muffiny s čokoládou a skořicí
Přidáno před 19 hodinami
Sváteční pomazánka z nivy
Přidáno před 20 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Vánoce s dokonalým vínem: Jaké víno vybrat ke kaprovi a dalším svátečním pokrmům
Recept na vaječný koňak podle Josefa Maršálka: Voní po vanilce a mandlích, je krásně hladký a chutná fantasticky
Jak na krém do cukroví, který déle vydrží? Sázkou na jistotu je máslový základ, alkohol navíc a dostatek cukru
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Romadúr v pivu
klukznemanic před 4 hodinami
Domácí likér z ledových kaštanů
klukznemanic před 4 hodinami
Bílkový chlebíček
Moanka před 7 hodinami
Brynzová polévka
Kajkajak před 13 hodinami
Medová srdíčka
FikAja před 15 hodinami
Květáková fritáta
Wikki před 18 hodinami
Kuřecí kousky v těstovinách z jedné pánve
Glabsi před 18 hodinami
Vepřové plátky se staročeskou rýží
habis před 20 hodinami
Kuskusový salát s balkánským sýrem
rybarka007 před 21 hodinami
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 23 hodinami
Suroviny:
mouka polohrubá,
máslo,
vejce,
cukr moučkový,
kokos,
kůra citronová,
máslo,
cukr moučkový,
skořice,
čokoláda bílá,
čokoláda hořká,
potravinářské barvivo,
tuk ztužený
Komentáře