Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Polská okurková polévka

Kyselé okurky v teplém pokrmu mohou znít trochu neobvykle, v této zajímavé polévce ale stojí za vyzkoušení. Polévka je ideální do zimních dní, protože zasytí i zahřeje. Na závěr ji ozdobíme koprem a zakysanou smetanou.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Středně náročný

Doba přípravy 45 min Doba přípravy: 5 min Doba tepelné úpravy: 40 min

45 min (5 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Květák rozdělíme na malé růžičky, kapustu nakrájíme na nudličky, mrkev a celer očistíme a nakrájíme na kostičky. Krok 2: Připravenou zeleninu uvaříme spolu s kořením ve vývaru doměkka. Krok 3: Těsně před dokončením vyjmeme koření a přidáme na kolečka nakrájené kyselé okurky. Polévku ozdobíme kysanou smetanou se snítkami kopru.

TIP: Další oblíbené pokrmy s kapustou

Zveřejněno 10. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polská okurková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWN9G

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Polská okurková polévka

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/QWN9G

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
květák, kapusta, mrkev, celer, koření nové koření, bobkový list, sůl, vývar hovězí, okurky sterilované, smetana zakysaná, kopr

Přidat fotografie receptu