Losos na čokoládové omáčce
Jestli jste si někdy mysleli, že lososa jste už ochutnali ve všechno podobách, máme pro vás recept, který z této ryby udělá učiněnou delikatesu. Kombinace bylinek, růžového pepře, citronu a bílé čokolády se smetanou je spolu s jemný masem lososa zkrátka delikátní.
Postup přípravy
Krok 1: Filet z lososa opláchneme, osušíme, posypeme solí, pokapeme citronovou šťávou, potřeme olejem a necháme odležet asi 30 minut.
Krok 2: Ve větším hrnci s pařákem přivedeme k varu vodu. Jakmile se vytvoří dostatek páry, vložíme na pařák připravený filet a obložíme ho snítkou omytého a osušeného citronového tymiánu. Pod pokličkou vaříme v páře 10 minut.
Krok 3: V teflonové pánvi přivedeme k varu smetanu. Přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání ji necháme rozpustit.
Krok 4: Omáčku necháme zredukovat a dochutíme ji solí, nasekanou pažitkou a nahrubo rozdrceným růžovým pepřem.
Krok 5: Směs salátů propláchneme vodou, oklepeme a vysušíme. Maliny opatrně omyjeme, rozložíme je na talíř, pokapeme olejem a citronovou šťávou.
Krok 6: Posypeme citronovou kůrou, drceným růžovým pepřem a lehce osolíme.
Krok 7: K připravenému salátu přidáme rybí filet a doplníme omáčkou. Ozdobíme citronem, posypeme pepřem s nasekanou petrželkou a podáváme.
Zveřejněno 10. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos na čokoládové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mOO
Moje poznámka
Losos na čokoládové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mOO
Nejnovější recepty
Krémová květáková polévka se smetanou, sytá a lehce pikantní
Přidáno před 2 hodinami
Zapékané těstoviny se špenátem podle ČSN
Přidáno před 3 hodinami
Polévka z mangoldu s cizrnou
Přidáno před 3 hodinami
Jarní nákyp s hráškem
Přidáno před 6 hodinami
Ředkvičkové placičky
Přidáno před 22 hodinami
Linecký talíř
Přidáno 6. 4. 2025 12:34
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Hrnková buchta (s čímkoliv)
Sarinkad před 45 minutami
Svíčková hovězí z trouby podle rodinného receptu
Hana84 před 1 hodinou
Luxusní a rychlý makovník
nelinka62 před 2 hodinami
Kroupová polévka s houbami
Gregusa před 3 hodinami
Bramborová polévka s medvědím česnekem
trdlo před 4 hodinami
Klasický bramborový guláš neboli buřtguláš (výborný a hustý)
trdlo před 4 hodinami
Krtkův dort na plechu
gabikka před 6 hodinami
Jablečná bábovka
Dagemar před 7 hodinami
Salát z červené řepy
Radka61 před 7 hodinami
Úžasný tvarohový moučník ke kávě
milunek před 9 hodinami
Suroviny:
sůl,
šťáva citronová,
petrželka,
olej olivový,
tymián citronový,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
pažitka,
pepř růžový,
salát,
maliny,
citron
Komentáře