Losos na čokoládové omáčce
Jestli jste si někdy mysleli, že lososa jste už ochutnali ve všechno podobách, máme pro vás recept, který z této ryby udělá učiněnou delikatesu. Kombinace bylinek, růžového pepře, citronu a bílé čokolády se smetanou je spolu s jemný masem lososa zkrátka delikátní.
Postup přípravy
Krok 1: Filet z lososa opláchneme, osušíme, posypeme solí, pokapeme citronovou šťávou, potřeme olejem a necháme odležet asi 30 minut.
Krok 2: Ve větším hrnci s pařákem přivedeme k varu vodu. Jakmile se vytvoří dostatek páry, vložíme na pařák připravený filet a obložíme ho snítkou omytého a osušeného citronového tymiánu. Pod pokličkou vaříme v páře 10 minut.
Krok 3: V teflonové pánvi přivedeme k varu smetanu. Přidáme nalámanou čokoládu a za stálého míchání ji necháme rozpustit.
Krok 4: Omáčku necháme zredukovat a dochutíme ji solí, nasekanou pažitkou a nahrubo rozdrceným růžovým pepřem.
Krok 5: Směs salátů propláchneme vodou, oklepeme a vysušíme. Maliny opatrně omyjeme, rozložíme je na talíř, pokapeme olejem a citronovou šťávou.
Krok 6: Posypeme citronovou kůrou, drceným růžovým pepřem a lehce osolíme.
Krok 7: K připravenému salátu přidáme rybí filet a doplníme omáčkou. Ozdobíme citronem, posypeme pepřem s nasekanou petrželkou a podáváme.
Zveřejněno 10. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Losos na čokoládové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mOO
Moje poznámka
Losos na čokoládové omáčce
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/68mOO
Nejnovější recepty
Kokosové kuličky s ananasem
Přidáno před 3 hodinami
Piškotové tiramisu jednohubky
Přidáno před 4 hodinami
Portobello plněné bulgurem s balkánským sýrem a ořechy
Přidáno před 21 hodinami
Losos na čokoládové omáčce
Přidáno před 21 hodinami
Kuřecí paličky pečené na cibuli, koření a slanině
Přidáno před 22 hodinami
Arašídové cukroví
Přidáno 10. 12. 2024 10:01
Přečtěte si
Nejnovější články
Porovnali jsme občerstvení na pražských vánočních trzích: Za stovku můžete dostat chladný trdelník i skvělý bramborák
Jednoduchý krém do cukroví, který dlouho vydrží: Je lahodný a jemný a stačí na něj jen dvě suroviny
Vaječnák bez kapky alkoholu: Typický vánoční likér báječně dochutí vanilka, hřebíček i rumové aroma
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Dýňová omáčka a bramborovo-květákové krokety
Anna23 před 44 minutami
Pórková polévka s česnekem
Simona Skolakova před 1 hodinou
Vánoční cukroví - křehké vanilkové rohlíčky
arabam před 3 hodinami
Hlávkové zelí, mleté kuličky a brambory v jednom pekáčku
kimlo před 5 hodinami
Hovězí v ananasové omáčce
Milana2 před 15 hodinami
Ovesné kuličky se sušeným ovocem
kucharka-snu před 17 hodinami
Domácí laskonky aneb: Křehké bílkové pokušení
Tweetula před 19 hodinami
Bramboráky
stencenko92 před 20 hodinami
Krůtí na paprice
Kdyzjehlad před 20 hodinami
Čínské nudle se zeleninou a kuřecím masem
habis před 21 hodinami
Suroviny:
sůl,
šťáva citronová,
petrželka,
olej olivový,
tymián citronový,
smetana ke šlehání,
čokoláda bílá,
pažitka,
pepř růžový,
salát,
maliny,
citron
Komentáře