Čokoládové jazýčky
Čokoládové jazýčky jsou nejlepší hezky uleželé. Linecké proto upečte v předstihu a krémem jej naplňte až pár dní Štědrým dnem. Hotové jazýčky můžete dozdobit dle libosti, na míse vypadají opravdu pěkně.
Postup přípravy
Krok 1: Na vále smícháme mouku, kakao, moučkový a vanilkový cukr.Přidáme změklé máslo, žloutky a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout.
Krok 2: Těsto rozválíme na placku o tloušťce 3mm a formičkou vykrájíme jazýčky, které naskládáme na plech s pečicím papírem.
Krok 3: V troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 7 minut.
Krok 4: Na krém uvaříme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink. Do horké hmoty přidáme nasekanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Vmícháme 50 g másla a necháme vychladnout. Nakonec zašleháme zbylé máslo a asi 5 lžic moučkového cukru.
Krok 5: Hotovým čokoládovým krémem spojíme upečené jazýčky, namočíme je do rozehřáté polevy a po ztuhnutí podáváme.
Zveřejněno 10. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Čokoládové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82oQj
Moje poznámka
Čokoládové jazýčky
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82oQj
Nejnovější recepty
Kuřecí polévka s pórkem
Přidáno před 14 hodinami
Žampiony se zeleninou pečené v pečence
Přidáno před 20 hodinami
Sezamové sušenky
Přidáno před 22 hodinami
Ředkvičky naložené v jablečném octu
Přidáno před 22 hodinami
Hrnkové řezy s tvarohem a marmeládou
Přidáno 31. 3. 2025 06:01
Kapustičky s mandlemi a krustou z parmazánu
Přidáno 30. 3. 2025 16:22
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Krkovička z trouby
lunav1 před 1 hodinou
Bramborové špecle
ZboSy před 2 hodinami
Boloňská omáčka
Moanka před 2 hodinami
Asijský pikantní zelný salát
Sahula před 12 hodinami
Kuřecí na pepři a slanině
Janet.P před 13 hodinami
Recept na rychlé muffiny s kousky čokolády
Milanito před 14 hodinami
Obalovaný gothaj
radekfiala před 15 hodinami
Frankfurtská jemná polévka
83spacir před 16 hodinami
Andělsky nadýchaný perník
TherreSka před 16 hodinami
Knedlíky houskové - postup při výrobě - tvarování
Fitulka před 16 hodinami
Suroviny:
mouka hladká,
máslo,
cukr moučkový,
žloutek,
cukr vanilkový,
kakao,
pudink čokoládový,
mléko,
čokoláda hořká,
máslo,
poleva čokoládová
Komentáře (1)