Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Čokoládové jazýčky

Čokoládové jazýčky jsou nejlepší hezky uleželé. Linecké proto upečte v předstihu a krémem jej naplňte až pár dní Štědrým dnem. Hotové jazýčky můžete dozdobit dle libosti, na míse vypadají opravdu pěkně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

alena-s

Snadný

Doba přípravy 127 min Doba přípravy: 120 min Doba tepelné úpravy: 7 min

127 min (120 min příprava + 7 min tepelná úprava)

Suroviny

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Na vále smícháme mouku, kakao, moučkový a vanilkový cukr.Přidáme změklé máslo, žloutky a vypracujeme hladké těsto. Zabalíme do fólie a necháme v chladu odpočinout. Krok 2: Těsto rozválíme na placku o tloušťce 3mm a formičkou vykrájíme jazýčky, které naskládáme na plech s pečicím papírem. Krok 3: V troubě předehřáté na 180 °C pečeme asi 7 minut. Krok 4: Na krém uvaříme z mléka a pudinkového prášku hustý pudink. Do horké hmoty přidáme nasekanou čokoládu a necháme ji rozpustit. Vmícháme 50 g másla a necháme vychladnout. Nakonec zašleháme zbylé máslo a asi 5 lžic moučkového cukru. Krok 5: Hotovým čokoládovým krémem spojíme upečené jazýčky, namočíme je do rozehřáté polevy a po ztuhnutí podáváme.

TIP: 30 nejoblíbenějších druhů vánočního cukroví

Zveřejněno 10. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové jazýčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82oQj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Čokoládové jazýčky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/82oQj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka hladká, máslo, cukr moučkový, žloutek, cukr vanilkový, kakao, pudink čokoládový, mléko, čokoláda hořká, máslo, poleva čokoládová

Přidat fotografie receptu