Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Pohankové linecké

Zejména v období Vánoc a svátků se stoly plní různými pochutinami. Kdo si nechce odepřít klasické cukroví, ale chce zachovat zdravější variantu, pro toho tu máme recept na linecké z pohankové mouky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 10 min bez doby odležení těsta

50 min (40 min příprava + 10 min tepelná úprava, bez doby odležení těsta)

Suroviny pro 40 kusů

40kusů

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Všechny suroviny zpracujeme na hladké těsto, které necháme odležet v lednici, ideálně přes noc.  Krok 2: Druhý den vyválíme z těsta na pomoučněném vále plát, ze kterého vykrajujeme libovolné tvary. Krok 3: Klademe je na plech vyložený pečicím papírem a pečeme při 180 °C 10-15 minut. Vychladlé cukroví slepujeme marmeládou.

TIP: Linecké cukroví vévodí vánočnímu stolu

Zveřejněno 11. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankové linecké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvpy

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Pohankové linecké

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/jRvpy

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
mouka pohanková, máslo, cukr třtinový, žloutek, marmeláda

Přidat fotografie receptu