Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Omáčka z červené čočky

Červená čočka je zástupce luštěnin, která je velmi dobře stravitelná a nenadýmá tak, jako ostatní luštěniny. Spolu s mrkví tvoří základ lahodné omáčky, kterou můžeme podávat s těstovinami nebo k masu.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 30 min Doba přípravy: 30 min

30 min (30 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Cibuli nakrájíme na kostičky a orestujeme ji spolu se solí na lžíci oleje. Vložíme očištěnou a na kostky nakrájenou mrkev a krátce ji orestujeme. Krok 2: Přidáme propláchnutou červenou čočku  a  zalijeme ji vodou. Přidáme trochu čerstvých nebo sušených nasekaných bylinek a vaříme na mírném plameni (čočka ráda utíká při prudkém varu z hrnce) 15-20 minut. Krok 3: Když je čočka uvařená, rozmixujeme ji ponorným mixérem na hladkou kaši a dochutíme sójovou omáčkou a octem podle chuti. Krok 4: Těstoviny vložíme do vroucí osolené vody a uvaříme na skus. Podáváme polité omáčkou.

TIP: Jak udělat domácí barevné těstoviny

Zveřejněno 11. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvrj

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Omáčka z červené čočky

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/lYvrj

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
cibule, sůl, olej, mrkev, čočka červená, voda, majoránka, saturejka, bazalka čerstvá, omáčka sojová, ocet, těstoviny celozrnné

Přidat fotografie receptu