Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Staročeské pohankoto

Pohanka byla dříve v kuchyni hojně užívanou surovinou. Dnes se zase vrací na výsluní a my si z ní můžeme připravit lahodné pohankoto. S červenou čočkou, zeleninou a kuřecím masem zasytí i ty nejhladovější žaludky.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 50 min Doba přípravy: 50 min

50 min (50 min příprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Pohanku i červenou čočku propláchneme pod tekoucí vodou. Pohanku pak dáme vařit do 1,5 hrnku studené vody. Od chvíle varu ji vaříme 3 minuty, pak ji odstavíme, zakryjeme poklicí, přikryjeme utěrkou a necháme 20 minut dojít. Krok 2: Zvlášť přidáme také k čočce 1,5 hrnku studené vody a společně vaříme 2 minuty. Ihned slijeme. Červenou čočku není potřeba dopředu namáčet. Jakmile je čočka uvařená a pohanka odpočinutá, společně je smícháme. Krok 3: Kuřecí stehna vaříme ve vodě asi 30 minut. Odstraníme kůži i kosti a libové maso přidáme do směsi pohanky s čočkou. Krok 4: Na másle osmažíme očištěnou a nastrouhanou petržel s mrkví, přidáme prolisovaný česnek. Ochutíme solí, pepřem, sójovou omáčkou a přidáme k základu. Promícháme a můžeme podávat.

TIP: Pohanka v naší kuchyni

Zveřejněno 14. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské pohankoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD7Ng

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Staročeské pohankoto

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/XD7Ng

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
pohanka, čočka červená, stehno kuřecí, máslo, petržel, mrkev, česnek, sůl, pepř mletý, omáčka sojová

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu