Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Škvarková pomazánka s houbičkami

Škvarková pomazánka s houbičkami je lahůdkou, která spojuje tradiční chuť škvarků s jemným aroma lesních hub. Ideální na čerstvé pečivo, skvěle se hodí k posezení s přáteli nebo jako součást vydatné snídaně.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Marie Svarcova Marie Svarcova

Snadný

Doba přípravy 25 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 10 min

25 min (15 min příprava + 10 min tepelná úprava)

Suroviny pro 1 dávka

1dávka

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Vejce uvaříme natvrdo (vaříme 8 minut), ihned dáme do ledové vody a poté oloupeme a nasekáme nadrobno. Škvarky zatím umeleme najemno a spolu s vejcem dáme do misky. Krok 2: Přidáme najemno nasekanou cibuli, kterou spaříme, ihned ochladíme a necháme okapat na sítku.
Přidáme změklé máslo, kečup a hořčici. Dochutíme solí, pepřem a jemně nasekaným česnekem dle chuti. Krok 3: Podáváme nejlépe s čerstvým chlebem, můžeme posypat nastříhanou pažitkou nebo nasekanou jarní cibulkou.

TIP: Jak udělat škvarkovou pomazánku - jednoduchý návod

Zveřejněno 11. 12. 2024

Poznámka autorky Marie Svarcova

Recept mám od maminky mého švagra, která pocházela a bydlela v Krkonoších. Našla jsem ho v mém starém sešitě.

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarková pomazánka s houbičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2DG

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Škvarková pomazánka s houbičkami

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/mZ2DG

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
škvarky, vejce, cibule, česnek, kečup sladký, hořčice, máslo, sůl, pepř mletý, pažitka, cibulka jarní

Přidat fotografie receptu