Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Králičí řízky s hruškovým pyré

Jemná králičí stehna jsou ideální na přípravu křupavých řízků. Výraznější chuť jim dodává marináda, do které je naložíme přes noc. K smaženým řízkům podáváme vařené brambory a hruškové pyré.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

past1978

Středně náročný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min + marinování přes noc

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava, + marinování přes noc)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Králičí stehna opláchneme, vykostíme, plátky masa naklepeme. V misce smícháme bílé víno, vinný ocet, nasekaný česnek, snítky tymiánu, špetku mletého zázvoru a pepře. Plátky masa obalíme v marinádě, zakryjeme a necháme v chladničce přes noc odležet. Krok 2: Druhý den maso vyjmeme z marinády, osušíme a posypeme solí. Obalíme ho v hladké mouce, rozšlehaných vejcích a ve strouhance. Krok 3: Hrušky opláchneme, oloupeme, rozpůlíme a odstraníme jádřince. Jemně nastrouháme, vmícháme skořici, oloupaný a jemně nastrouhaný zázvor, citronovou šťávu, podle chuti cukr a špetku soli. Uvaříme do měkka a rozmixujeme. Krok 4: Králičí řízky po obou stranách pomalu dozlatova osmažíme. Na papírové utěrce odsajeme přebytečný tuk. Krok 5: Nakonec řízky rozdělíme na talíře, ozdobíme snítkou tymiánu a plátkem hrušky. Doplníme hruškovým pyré a podáváme s vařenými bramborami.

TIP: Jak naporcovat králíka a v jakých receptech ho nejlépe využít

Zveřejněno 13. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí řízky s hruškovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Y0g

Další recepty

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Králičí řízky s hruškovým pyré

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/J6Y0g

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Komentáře (2)

:-)<3:yes::yes: Recept i foto se mi líbí. :-K

Výborné, řízky se u nás nepřejí a z králíka jsou výborné. S tím hruškovým pyré to zní zajímavě.

Suroviny:
stehno králičí, víno bílé, ocet vinný bílý, česnek, tymián, zázvor mletý, pepř mletý, sůl, mouka hladká, vejce, strouhanka, olej, hruška, skořice, zázvor čerstvý, šťáva citronová, cukr, sůl, tymián, hruška

Přidat fotografie receptu