Vánoční vaječný koňak
K Vánocům neodmyslitelně patří vaječný koňak. Zapomeňte na ten kupovaný, připravit ten domácí, není žádná velká věda. Koňak příjemně voní po rumu, skořici a vanilce a pomůže vám naladit tu pravou sváteční atmosféru u vás doma.
Postup přípravy
Krok 1: V hrnci smícháme Salko, smetanu, mléko, skořici a rozříznutý vanilkový lusk.
Krok 2: Chvíli provaříme a necháme 20 minut odstát. Poté přecedíme.
Krok 3: Do mísy dáme žloutky, které vyšleháme s cukrem. Poté je povaříme nad vodní lázní, na zhruba 65 °C.
Krok 4: Do žloutkové směsi vmícháme mléčnou směs. Znovu provaříme nad vodní lázní do 75 °C, dokud směs nezhoustne.
Krok 5: Po vychladnutí přidáme rum a plníme do čistých lahví. Uchováváme v lednici. Takto vydrží i několik týdnů.
Zveřejněno 12. 12. 2024
Moje poznámka
Přidat poznámkuMoje poznámka
Vánoční vaječný koňak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82oG3
Moje poznámka
Vánoční vaječný koňak
Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:
https://rcpt.cz/82oG3
Nejnovější recepty
Sladký pohár "aneb co se zbylou rýži"
Přidáno před 2 hodinami
Kuřecí retro směs Kohoutek
Přidáno před 4 hodinami
Kachna s jarní nádivkou
Přidáno před 8 hodinami
Vaječná tlačenka s červenou kapií
Přidáno před 13 hodinami
Masové drůbeží kuličky v houbové omáčce
Přidáno před 16 hodinami
Nepečený Míša do skleničky
Přidáno před 17 hodinami
Přečtěte si
Nejnovější články
Máte skvělý recept? Podělte se o něj!
Právě bylo uvařeno
Mazanec z domácí pekárny od Ivety
Charlotta před 1 hodinou
Strouhaný koláč
ZatkovicovaL@seznam.cz před 2 hodinami
Fazolková omáčka
Sahula před 5 hodinami
Nadýchaný hrnečkový perník
pavlina.simr před 5 hodinami
Kuřecí játra s protlakem a zeleninou
alcerm před 6 hodinami
Hlíva ústřičná na paprice a fazolkách
mikii před 6 hodinami
Těsto na pizzu
zateckajosef6 před 7 hodinami
Boloňské špagety
Andyzvesnice před 8 hodinami
Cizrna na paprice s pórkem
Andyzvesnice před 8 hodinami
Tvarohová náplň
pavlina.simr před 8 hodinami
Suroviny:
salko,
smetana,
mléko,
lusk vanilkový,
skořice,
žloutek,
cukr,
rum
Komentáře