Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Ryba po mlynářsku s holandským hráškem

Holandský hrášek je opravdu vynikající kombinace sladkého hrášku a poctivé holandské omáčky. K rybě se skvěle hodí a celý pokrm má slavnostní nádech. Podávejte nejlépe s vařenými bramborami.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

poslirecept poslirecept

Snadný

Doba přípravy 60 min Doba přípravy: 40 min Doba tepelné úpravy: 20 min

60 min (40 min příprava + 20 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Postup přípravy

Krok 1: Libovolnou bílou rybu očistíme, naporcujeme, osolíme, zakapeme šťávou z půlky citronu a obalíme nejlépe v polohrubé mouce (může být i hladká), do které jsme přidali trochu soli a mletého kmínu. Krok 2: Takto upravenou rybu pečeme v pánvi na 50 g másla s olivovým olejem. Kombinací tuků zabráníme přepalovaní másla. Krok 3: Do vařící osolené vody nasypeme hrášek a pomalu vaříme asi 5 minut. Poté scedíme. Krok 4: Při nízké teplotě rozpustíme 100 g másla. Ve vhodné nádobě rozšleháme žloutky s bílým vínem, šťávou vymačkanou ze zbylé poloviny citronu, solí a pepřem. Dáme do vodní lázně a stále šleháme, až žloutky zhoustnou na krém. Voda v lázni se nesmí prudce vařit, jen mírně. Krok 5: Po vyjmutí z lázně ke žloutkům velmi opatrně přimícháváme po kapkách vlažné rozpuštěné máslo. Teplý hrášek smícháme se vzniklou omáčkou a můžeme podávat.

Zveřejněno 15. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba po mlynářsku s holandským hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Yn5

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Ryba po mlynářsku s holandským hráškem

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/v2Yn5

Marie

Náhodný recept

Další náhodné recepty

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
ryba bělomasá, sůl, pepř mletý, kmín mletý, mouka polohrubá, citron, máslo, olej olivový, hrášek mražený, žloutek, máslo, víno bílé

Naposledy jste si prohlédli

Přidat fotografie receptu