Přejít k obsahu | Přejít k hlavnímu menu | Přejít k vyhledávání

Bramborové placky k pivečku

Z den předem uvařených brambor a surovin, běžně dostupných v chladničce, připravíte skvělé občerstvení. Kypré bramborové těsto v sobě skrývá výbornou jednoduchou náplň. Dozlatova vypečené plněné placky budou chutnat jako sytá svačina či večeře.

Recept nikdo nehodnotil, buďte první

Ohodnotit

Buďte první kdo ohodnotí recept

Handour Handour

Snadný

Doba přípravy 55 min Doba přípravy: 15 min Doba tepelné úpravy: 40 min

55 min (15 min příprava + 40 min tepelná úprava)

Suroviny pro 4 porce

4porce

Nahlásit chybu v receptu

Naše kuchařky
právě v prodeji

Do obchodu

Postup přípravy

Krok 1: Nejlépe den předem uvaříme brambory ve slupce. Necháme vychladnout. Krok 2: Připravíme náplň. Na oleji osmahneme nakrájenou cibuli, až zesklovatí. Krok 3: Přidáme nahrubo nastrouhaný salám, osolíme, opepříme a chvilku orestujeme. Po prochladnutí přidáme nasekanou petrželku a nahrubo nastrouhaný sýr. Krok 4: Brambory oloupeme, najemno nastrouháme, přidáme sůl, prášek do pečiva. Podle potřeby přidáváme postupně mouku, dokud nevypracujeme tužší těsto. Krok 5: Těsto ihned rozdělíme na 4 díly. Z každého uděláme placičku, na střed dáme náplň, okraje přehneme přes náplň ke středu a těsto spojíme. Placičku ještě opatrně, abychom nepotrhali těsto, rozválíme. Krok 6: Na trošce sádla placky z obou stran opečeme dozlatova. Krok 7: Jako přílohu použijeme nakládanou zeleninu nebo oblíbený dip.

TIP: Bramborové placky - oblíbené recepty

Zveřejněno 14. 12. 2024

Moje poznámka

Přidat poznámku

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové placky k pivečku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZYY

Další recepty

Zobrazit více

Zobrazit více

Moje poznámka

TopRecepty.cz

Bramborové placky k pivečku

Aktuální verzi receptu najdete na této adrese nebo načtěte QR kód:

https://rcpt.cz/ERZYY

Marie

Nejnovější recepty

Další recepty

Suroviny:
brambory, mouka hrubá, prášek do pečiva, sůl, salám pikantní, sýr tvrdý, cibule, petrželka, olej, sůl, pepř mletý, sádlo, mouka

Přidat fotografie receptu